Fylte paprika

Dette er en nydelig og sunn fargeklatt av en keto-rett som du bare må prøve.
Du trenger til 2 porsjoner:
​
-
3 paprika (gul, rød og grønn)
-
170 g scampi, delt i litt mindre biter
-
ca. 2 ss olivenolje
-
2 vårløk, finhakket
-
2-3 små stangselleri, finhakket
-
1 liten løk, finhakket
-
5-6 små tomater, delt i fire
-
1 rød chili, finhakket
-
1 liten bunt bladpersille med stilkene (eller koriander), finhakket
-
Saft fra 1/2 lime
-
Havsalt og kvernet pepper
-
2 egg, pisket
-
2 klyper gurkemeie
-
2 klyper malt ingefær (valgfritt)
-
2 klyper salt
Slik gjør du:
​
-
Sett ovnen til 200 grader.
-
Skjær toppen (ved stilken) av paprikaene, som et lokk. Fjern kjernen og sett de til side.
-
Varm opp olivenolje i en stekepanne.
-
Tilsett alle kuttede grønnsaker og la surre noen minutter på middels varme.
-
Smak til med salt og pepper.
-
Tilsett lime, persille og scampi og varm opp.
-
Sett de tre paprikaene i en ildfast form og fordel grønnsaker og scampi jevnt oppi alle tre.
-
Pisk sammen egg og krydder, og hell blandingen jevnt fordelt over i paprika med fyll.
-
Sett paprika-lokket på toppen og stek i ca. 25-30 min, eller til stivnet.
-
Kan nytes både varme og kalde.
PaprikAnna🫑
@kostterapianna