Sjokolade og kokoskonfekt

Sjokoladebønner

Dette er en helt fantastisk god konfekt, som i tillegg er sunn, så disse kan du tillate deg å kose deg med! Konfekten er en god kilde til sunt fett og antioksidanter + proteiner hvis du tilsetter nøtter.

 

Dette trenger du:

  • Ca. 100-150 g sjokolade (uten sukker og melk, helsekost), pulver eller nibs.

  • Ca. 150 g kokosolje

  • 2-3 ss Kokosblomst-sukker, eller Sukrin Sirup

  • Konfektformer i papir 

 

Valgfritt tilbehør:

Raspet sitron- eller appelsinskall/sest (økologisk), raspet frisk ingefær, kanel, litt chilikrydder eller grovt salt, og til slutt hakkede nøtter (mandler, valnøtter, hasselnøtter)

 

Slik gjør du:

Smelt sjokolade og kokosoljen sammen over vannbad til flytende. Smak til med søtstoff og ønsket tilbehør.

Sett de små konfektformene på et brett og fyll de halvveis opp med sjokoladesausen.

Strø så over hakkede nøtter.

Sett brettet i kjøleskap, og etter minimum 20- 30 minutter er de klare.  Husk! Ikke la de stå fremme for lenge, da de mykner i varmen (som smør).

Kos deg!

Ernæringsfysiolog

Kost-Terapi Anna Ingwardo

Følg meg på Instagram @kostterapianna

anna@annaingwardo.no