top of page

Blomkål og gresskarpuré

Gresskarsuppe

Et lavglykemisk alternativ til kålrotstappe.

En nydelig puré som passer perfekt til varm mat, eller som dipp.

Et perfekt tilbehør til alle julens måltider.

 

Du trenger:

1 hode blomkål

1 hokkaido gresskar

2-3 fedd hvitløk

Salt, kvernet pepper

Revet muskat

1-2 ss fløte (gjerne plantefløte)

2 ts smør

 

Slik gjør du:

  1. Del gresskar i to og fjern frø og skall.

  2. Rens blomkålen, behold bladene som kokes med.

  3. Skjær opp gresskar og blomkål i grove biter, skrell og rens hvitløksfedd.

  4. Kok grønnsaker og hvitløk mørt i kyllingkraft, eller vann med en ts salt. Tar ca 15-20min.

  5. Hell av kraften (spar den), og tilsett fløte og smør. Skal du ikke ha fløte bruker du Gryr fløte som er laget av raps og kokos.

  6. Bruk stavmikser eller annen kjøkkenmaskin og kjør alt til en glatt puré.

  7. Smak til med revet muskat, salt og pepper og varm opp.

  8. Server med en ss Cream Fresh og hakket bladpersille

​

 

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959

bottom of page