Nøttebunn med bringebærtopp

Bringebær ostekake

Dette er en herlig, søt og syrlig kake. Lavglykemisk, rik på protein og sunt fett samt antioksidanter. 

Kos deg med god samvittighet!

 

Nøttebunn:

  • 100 g Sukrin-melis, eller kokossukker

  • 150 g hasselnøtter eller mandler

  • 4 stk. eggehvite

 

Bringebærtopp:

  • Ca 250 g friske bringebær

  • 1 ss kokossukker

 

Slik gjør du:

  1. Ha mandler/nøtter i en foodprosessor og kjør til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter. Bland melis og malte mandler/nøtter.

  2. Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk til de er helt stive.

  3. Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.

  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og bre røren i et jevnt lag ut i formen.

  5. Stek bunnen midt i forvarmet ovn på 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen helt.

  6. Bruk ca 1/3 av bærene som du rører til syltetøy sammen med kokossukker. Sett kjølig ca 1 time.

  7. Spre syltetøy jevnt over nøttebunnen.

  8. Dander så resten av bærene tett sammen over hele kaken. Sett kaldt inntil den skal spises.

  9. Server med et dryss Sukrin melis.

 

Kost-Terapi Anna Ingwardo 

www.annaingwardo.no