top of page

Nøttebunn med bringebærtopp

Bringebær ostekake

Dette er en herlig, søt og syrlig kake. Lavglykemisk, rik på protein og sunt fett samt antioksidanter. 

Kos deg med god samvittighet!

 

Nøttebunn:

​

  • 100 g Sukrin-melis, eller kokossukker

  • 150 g hasselnøtter eller mandler

  • 4 stk. eggehvite

 

Bringebærtopp:

  • Ca 250 g friske bringebær

  • 1 ss kokossukker

 

Slik gjør du:

​

  1. Ha mandler/nøtter i en foodprosessor og kjør til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter. Bland melis og malte mandler/nøtter.

  2. Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk til de er helt stive.

  3. Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.

  4. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og bre røren i et jevnt lag ut i formen.

  5. Stek bunnen midt i forvarmet ovn på 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen helt.

  6. Bruk ca 1/3 av bærene som du rører til syltetøy sammen med kokossukker. Sett kjølig ca 1 time.

  7. Spre syltetøy jevnt over nøttebunnen.

  8. Dander så resten av bærene tett sammen over hele kaken. Sett kaldt inntil den skal spises.

  9. Server med et dryss Sukrin melis.

​

 

Kost-Terapi Anna Ingwardo 

www.annaingwardo.no

bottom of page