Gresk Salat

Gresk salat.jpg

Helt gresk, enkelt og kjempegodt!

Gresk salat er det perfekt tilbehør, eller et friskt og godt lite måltid i seg selv.

Den kan lages på flere måter, men ingrediensene er mer eller mindre de samme, med fetaost i hovedrollen. Her er min versjon.

 

Dette trenger du:

  • 1 hode romanosalat

  • 2 stk tomat, skivet

  • ½ rødløk i tynne skiver

  • Saft av 1 lime

  • ½ slangeagurk

  • 1 strimlet - paprika, grønn

  • 10–15 stk oliven, Kalamata

  • 150 g fetaost

  • 2 ss olivenolje, kaldpresset

  • Oregano, tørket eller frisk

  • Kvernet pepper, litt havsalt

 

Slik gjør du:

  1. Press frisk lime saft og hell over skivet rød løk. La det stå i 20 minutter.

  2. Bland alt det grønne lett sammen med fetaost i en stor bolle.

  3. Tilsett så rød løk og limesaft

  4. Ringle over olivenolje, tillsett litt salt og pepper og bland lett.

  5. Avslutt med oregano (tørket eller frisk), rikelig over salaten. 

Ernæringsfysiolog

Kost-Terapi Anna Ingwardo

Følg meg på Instagram @kostterapianna

anna@annaingwardo.no