Cashewnøtt-pesto

Hjemmelaget Pesto

Vegansk og melkefri pesto laget på cashewnøtter, basilikum og næringsgjær.

Lages på få minutter og smaker fantastisk!

 

Du trenger:

  • 150 g cashewnøtter (bløtlegg i 3-4 timer)

  • 50 g næringsgjær

  • En klype havsalt

  • 2 ss olivenolje

  • 1 dl (ca. 10 ss) varmt vann

  • 1 stor plante frisk basilikum

  • 4-5 fedd hvitløk

  • 2 ss frisk sitronsaft

 

Slik gjør du:

1. Kjør cashewnøttene i en blender til du får et fint mel. 

2. Tilsett vann, litt om gangen til du får en tykk krem. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en jevn puré 

 

Tips:

Næringsgjær (tørket inaktiv gjær) er naturlig rik på B-vitaminer og sporstoffer. Næringsgjær er en flott måte å gi vegansk mat en ost- og nøtteaktig smak. Næringsgjær smaker også godt som strø på supper, i gryter, salater og frokostgrøt.

 

 

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

@kostterapianna