Tzatziki

Homemade Tzatziki_edited.jpg

Yoghurt-dipp med hvitløk og agurk.

Helt gresk, så enkelt og så godt! Bruk tykk gresk yoghurt, og sørg for å presse ut så mye som mulig av saften fra agurken. Hvitløksmaken utvikles over tid, og jo lenger tzatzikien står, desto sterkere blir smaken. 

 

4- 6 porsjoner

Dette trenger du:

  • 5 dl gresk yoghurt, naturell

  • 0,5 stk slangeagurk

  • 2-3 stk hvitløk, finrevet

  • 1 god klype salt

  • 1 ss olivenolje

  • 1-2 ts hvitvinseddik

  • 1 god klype Sukrin eller kokossukker

  • En bunt frisk mynte, hakket (valgfritt)

 

Slik gjør du:

  1. Ha yoghurten over i en bolle.

  2. Skrell agurken, riv den grovt og press så mye væske som mulig ut av den. Gjerne i et kjøkkenhåndkle. Bland revet agurk i yoghurten.

  3. Smak til med hvitløk, salt, olivenolje, eddik, sukrin og mynte. La gjerne tzazikien stå i kjøleskap i ett døgn for å la smakene modnes.

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

@kostterapianna

95225959