top of page

Ketogen diett

Ketose er en helt naturlig tilstand for kroppen, og ketose oppstår som en overlevelsesmekanisme når det kommer mindre energi via kosten enn normalt. Når kroppen kommer inn i denne metabolske tilstanden er det ketonlegemer som er blitt vår viktigste kilde til energi.

Det er viktig å si at når vi snakker om en ketogen diett handler det ikke om lite mat eller en sultekur, men rettere sagt et karbohydrat (KH) fattig kosthold. Med 50 g KH eller mindre per dag vil kroppen begynne å bruke sirkulerende ketoner (frie fettsyrer omgjort til en sukkererstatning) som brennstoff istedenfor glukose som vi normalt får fra tilført sukker og stivelse.

Ved å redusere inntaket av raske KH, og øke inntaket av naturlig fett, rene proteiner og lavglykemisk (blodsukkervennlig) plantemat blir kroppen tvunget inn i ketose og på den måten skrus fettforbrenningen på.

Fordeler med en ketogen diett.

  • Sukker er eliminert fra kosten

  • Sult og sukkerhunger er under kontroll

  • Sunt fett og proteiner holder deg mett lenge

  • Mindre oppblåsthet og betennelser

  • Fremmer vektreduksjon og stimulerer muskelmassen

  • Mer hel og naturlig næringsrik mat

  • Mindre humørsvingninger og bedre kognitiv funksjon

 

Er du overvektig, har du en fordøyelse i ubalanse, sliter du med betennelser i kroppen, er du sukkeravhengig eller ønsker du mer energi? Da kan en ketogen diett være noe for deg. Snakk med en erfaren lege/ernæringsfysiolog/sykepleier i forkant av en slik diett i tilfelle det noe du bør ta hensyn til, og for en god og trygg veiledning.

Anna Ingwardo har lang erfaring med ketogene dietter og du er hjertelig velkommen for god veiledning, støtte og oppfølging!

 

Du kan enkelt bestille time selv her, via nettsiden.

Du kan også sende e-post: anna@annaingwardo.no eller ringe 95225959

Ernæringsfysiolog, Kost-Terapi Anna Ingwardo

Følg oss gjerne på Instagram, @kostterapianna

Enkel grønn salat
bottom of page