top of page

Fylt paprika med scampi

fylte paprika.jpg

Dette er en nydelig og sunn fargeklatt av en keto-rett som du bare må prøve.

Perfekt i sommervarmen!

 

Du trenger til 2-3 porsjoner:

 

3 paprika (gul, rød og grønn)

170 g scampi, delt i litt mindre biter

ca. 2 ss olivenolje

2 vårløk, finhakket

2-3 små stangselleri, finhakket 

1 liten løk, finhakket

5-6 små tomater, delt i fire

1 rød chili, finhakket

1 liten bunt bladpersille med stilkene (eller koriander), finhakket

Saft fra 1/2 lime

Havsalt og kvernet pepper

 

2 egg, pisket

2 klyper gurkemeie

2 klyper malt ingefær (valgfritt)

2 klyper salt

 

Slik gjør du:

​

  1. Sett ovnen til 200 grader.

  2. Skjær toppen (ved stilken) av paprikaene, som et lokk. Fjern kjernen og sett de til side.

  3. Varm opp olivenolje i en stekepanne.

  4. Tilsett alle kuttede grønnsaker og la surre noen minutter på middels varme.

  5. Smak til med salt og pepper.

  6. Tilsett lime, persille og scampi og varm opp. 

  7. Sett de tre paprikaene i en ildfast form og fordel grønnsaker og scampi jevnt oppi alle tre.

  8. Pisk sammen egg og krydder, og hell blandingen jevnt fordelt over i paprika med fyll. 

  9. Sett paprika-lokket på toppen og stek i ca. 25-30 min, eller til stivnet.

  10. Kan nytes både varme og kalde.

 

 

​

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

​

bottom of page