Fylt paprika med scampi
Dette er en nydelig og sunn fargeklatt av en keto-rett som du bare må prøve.
Perfekt i sommervarmen!
Du trenger til 2-3 porsjoner:
3 paprika (gul, rød og grønn)
170 g scampi, delt i litt mindre biter
ca. 2 ss olivenolje
2 vårløk, finhakket
2-3 små stangselleri, finhakket
1 liten løk, finhakket
5-6 små tomater, delt i fire
1 rød chili, finhakket
1 liten bunt bladpersille med stilkene (eller koriander), finhakket
Saft fra 1/2 lime
Havsalt og kvernet pepper
2 egg, pisket
2 klyper gurkemeie
2 klyper malt ingefær (valgfritt)
2 klyper salt
Slik gjør du:
​
-
Sett ovnen til 200 grader.
-
Skjær toppen (ved stilken) av paprikaene, som et lokk. Fjern kjernen og sett de til side.
-
Varm opp olivenolje i en stekepanne.
-
Tilsett alle kuttede grønnsaker og la surre noen minutter på middels varme.
-
Smak til med salt og pepper.
-
Tilsett lime, persille og scampi og varm opp.
-
Sett de tre paprikaene i en ildfast form og fordel grønnsaker og scampi jevnt oppi alle tre.
-
Pisk sammen egg og krydder, og hell blandingen jevnt fordelt over i paprika med fyll.
-
Sett paprika-lokket på toppen og stek i ca. 25-30 min, eller til stivnet.
-
Kan nytes både varme og kalde.
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo
​