Squash Frittata

En herlig liten rett som kan nytes som en lunsj eller kveldskos.
Enkelt, sunt, KH-redusert og veldig godt!
Dette trenger du:
-
1 stor - squash
-
1 fedd hvitløk, raspet
-
1 liten bunt frisk basilikum, hakket
-
1 liten bunt frisk oregano, hakket
-
1 ss sitronskall(sest) fra økologisk sitron
-
2 økologiske - egg
-
1/4 ts løkpulver
-
1 ts havsalt
-
- pepper, nykvernet
-
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
Slik gjør du:
-
Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet. Bland inn ½ ts salt og la det stå i 10 minutter.
-
Legg revet squash i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.
-
Ha squashen tilbake i bollen og forsiktig bland inn egg, hvitløk, basilikum, oregano, sitronskall(sest), løkpulver, salt og pepper.
-
Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til middels varme.
-
Bruk to spiseskjeer squashmasse per frittata og stek i ca 2-3 minutter på hver side til de er gyllne. Bruk mer olje ved behov.
Server gjerne med litt "gull-rømme"- eller "gull-yoghurt":
Ca 100 g rømme eller naturell yoghurt, 1/2-1 ts øko gurkemeie krydder, 1 ts frisk sitronsaft, 2 klyper rosa salt og litt kvernet pepper. Server med hakket frisk bladpersille. Mmm..
Vel bekomme! :)
Hilsen Anna
Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for
Kost-Terapi Anna Ingwardo
95225959