top of page

Squash Frittata

Squash Frittata.jpg

En herlig liten rett som kan nytes som tilbehør, som en lunsj eller kveldskos.

Enkelt, sunt, KH-redusert og veldig godt!

​

Dette trenger du:

​

1 stor - squash

1 fedd hvitløk, raspet

1 liten bunt frisk basilikum, hakket

1 liten bunt frisk oregano, hakket

1 ss sitronskall(sest) fra økologisk sitron

2 økologiske - egg

1/4 ts løkpulver

1 ts havsalt

- pepper, nykvernet

2 ss olivenolje, ekstra jomfru

 

Slik gjør du:

​

Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet. Bland inn ½ ts salt og la det stå i 10 minutter.

Legg revet squash i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.

Ha squashen tilbake i bollen og forsiktig bland inn egg, hvitløk, basilikum, oregano, sitronskall(sest), løkpulver, salt og pepper.

Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til middels varme.

Bruk to spiseskjeer squashmasse per frittata og stek i ca 2-3 minutter på hver side til de er gyllne. Bruk mer olje ved behov.

​

Server gjerne med litt "gull-rømme"- eller "gull-yoghurt":

Ca 100 g rømme eller naturell yoghurt, 1/2-1 ts øko gurkemeie krydder, 1 ts frisk sitronsaft, 2 klyper rosa salt og litt kvernet pepper. Server med hakket frisk bladpersille. Mmm.. 

​

​

​

​

​

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

bottom of page