Squash Frittata
En herlig liten rett som kan nytes som tilbehør, som en lunsj eller kveldskos.
Enkelt, sunt, KH-redusert og veldig godt!
​
Dette trenger du:
​
1 stor - squash
1 fedd hvitløk, raspet
1 liten bunt frisk basilikum, hakket
1 liten bunt frisk oregano, hakket
1 ss sitronskall(sest) fra økologisk sitron
2 økologiske - egg
1/4 ts løkpulver
1 ts havsalt
- pepper, nykvernet
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
Slik gjør du:
​
Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet. Bland inn ½ ts salt og la det stå i 10 minutter.
Legg revet squash i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.
Ha squashen tilbake i bollen og forsiktig bland inn egg, hvitløk, basilikum, oregano, sitronskall(sest), løkpulver, salt og pepper.
Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til middels varme.
Bruk to spiseskjeer squashmasse per frittata og stek i ca 2-3 minutter på hver side til de er gyllne. Bruk mer olje ved behov.
​
Server gjerne med litt "gull-rømme"- eller "gull-yoghurt":
Ca 100 g rømme eller naturell yoghurt, 1/2-1 ts øko gurkemeie krydder, 1 ts frisk sitronsaft, 2 klyper rosa salt og litt kvernet pepper. Server med hakket frisk bladpersille. Mmm..
​
​
​
​
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo