Squash Frittata

Zucchini Fritters

En herlig liten rett som kan nytes som en lunsj eller kveldskos.

Enkelt, sunt, KH-redusert og veldig godt!

Dette trenger du:

  • 1 stor - squash

  • 1 fedd hvitløk, raspet

  • 1 liten bunt frisk basilikum, hakket

  • 1 liten bunt frisk oregano, hakket

  • 1 ss sitronskall(sest) fra økologisk sitron

  • 2 økologiske - egg

  • 1/4 ts løkpulver

  • 1 ts havsalt

  • - pepper, nykvernet

  • 2 ss olivenolje, ekstra jomfru

 

Slik gjør du:

  • Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet. Bland inn ½ ts salt og la det stå i 10 minutter.

  • Legg revet squash i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.

  • Ha squashen tilbake i bollen og forsiktig bland inn egg, hvitløk, basilikum, oregano, sitronskall(sest), løkpulver, salt og pepper.

  • Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til middels varme.

  • Bruk to spiseskjeer squashmasse per frittata og stek i ca 2-3 minutter på hver side til de er gyllne. Bruk mer olje ved behov.

Server gjerne med litt "gull-rømme"- eller "gull-yoghurt":

Ca 100 g rømme eller naturell yoghurt, 1/2-1 ts øko gurkemeie krydder, 1 ts frisk sitronsaft, 2 klyper rosa salt og litt kvernet pepper. Server med hakket frisk bladpersille. Mmm.. 

Vel bekomme! :)

Hilsen Anna

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959