Kyllingsuppe med gurkemeie og squash-nudler

Bilde1.png

Sydende sunnhet, alt i en gryte. Denne suppen smaker fantastisk for både store og små, og er en super måte å få i seg rikelig med grønnsaker som er blandet i perfekt symbiose med deilige helsebringende krydderier.

I oppskriften under har jeg laget nudler av squash istedenfor tradisjonelle hvetenudler. Til det bruker du en grønnsaksstrimler som du finner i kjøkkenbutikker. På den måten får vi en lavglykemisk rett men likevel den herlige følelsen av nudler. Suppen er perfekt balansert med nærende gelatin, mineraler, fett og proteiner fra kraft, kylling og kokosmelk/olje, samt en rekke næringsstoffer og fiber fra urter og grønnsaker.

God fornøyelse!

 

Ca. 4-5 porsjoner

 

Dette trenger du:

 

2 ts gurkemeie, krydder

1 ts koriander, krydder

1 ts spisskummen, malt

1 ts havsalt

2-3 fedd hvitløk, raspet

1 ss ingefær, raspet

2 ss kokosolje

600 g kyllingfilet, skåret i biter

3 dl kyllingkraft

4 dl kokosmelk

3 mellomstore - gulrot, strimlet, eller gresskar

1 rød - paprika, i biter

3-4 mellomstore - squash, strimlet

Saften av 1 halv - sitron

Frisk - koriander, hakket

 

Slik gjør du:

 

1. Bland gurkemeie, koriander, spisskummen, salt, revet hvitløk og revet ingefær i en liten bolle. Sette til side.

2. Smelt kokosolje i en stor gryte over middels/høy varme. Fres kyllingen i ca. 5 minutter, eller til kjøttet ikke lenger er rosa på utsiden.

3. Tilsett krydder, hvitløk og ingefær. Bland godt og kok i et minutt.

4. Rør inn kyllingkraft og kokosmelk.

5. Tilsett gulrotstrimler og paprikabiter. Kok opp og slå ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.

6. Tilsett squashnudler og kok i ytterligere 5 minutter til kyllingen er ferdig kokt.

7. Rør inn sitronsaft og pynt med frisk koriander. Server rykende varm.

Kos deg!

Hilsen Anna

 

 

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959