Kyllingsuppe med gurkemeie og squash-nudler
Sydende sunnhet, alt i en gryte. Denne suppen smaker fantastisk for både store og små, og er en super måte å få i seg rikelig med grønnsaker som er blandet i perfekt symbiose med deilige helsebringende krydderier.
​
I oppskriften under har jeg laget nudler av squash istedenfor tradisjonelle hvetenudler. Til det bruker du en grønnsaksstrimler som du finner i kjøkkenbutikker. På den måten får vi en lavglykemisk rett men likevel den herlige følelsen av nudler.
Suppen er perfekt balansert med nærende gelatin, mineraler, fett og proteiner fra kraft, kylling og kokosmelk/olje, samt en rekke næringsstoffer og fiber fra urter og grønnsaker.
​
God fornøyelse!
Ca. 4-5 porsjoner
Dette trenger du:
2 ts gurkemeie, krydder
1 ts koriander, krydder
1 ts spisskummen, malt
1 ts havsalt
2-3 fedd hvitløk, raspet
1 ss ingefær, raspet
2 ss kokosolje
600 g kyllingfilet, skåret i biter
3 dl kyllingkraft
4 dl kokosmelk
3 mellomstore - gulrot, strimlet, eller gresskar
1 rød - paprika, i biter
3-4 mellomstore - squash, strimlet
Saften av 1 halv - sitron
Frisk - koriander, hakket
Slik gjør du:
1. Bland gurkemeie, koriander, spisskummen, salt, revet hvitløk og revet ingefær i en liten bolle. Sette til side.
2. Smelt kokosolje i en stor gryte over middels/høy varme. Fres kyllingen i ca. 5 minutter, eller til kjøttet ikke lenger er rosa på utsiden.
3. Tilsett krydder, hvitløk og ingefær. Bland godt og kok i et minutt.
4. Rør inn kyllingkraft og kokosmelk.
5. Tilsett gulrotstrimler og paprikabiter. Kok opp og slå ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
6. Tilsett squashnudler og kok i ytterligere 5 minutter til kyllingen er ferdig kokt.
7. Rør inn sitronsaft og pynt med frisk koriander. Server rykende varm.
​
​
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo
​