
GRANOLA
Hjemmelaget granola er super enkelt å lage, og smaker nydelig. Null konsistensmidler og mindre karbohydrater. Nyt granola med syrnet melk, yoghurt, Cottage cheese eller plantemelk. Topp med friske eller tørkede bær.
Et sunt, godt og mettende lite måltid.
Dette trenger du:
100 g Havre
100 g gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
100 g sesamfrø eller linfrø
50 g chiafrø
100 g kokosflak
100 g valnøtter
100 g cashewnøtter
2 klyper havsalt
4 ss Sukrin sirup (evt. flytende honning)
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 150 grader.
2. Grovhakk nøttene. Bland så alle ingrediensene godt i en bolle.
3. Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag.
4. Stek i 40-50 minutter eller til granola er sprø og gylden. Rør litt rundt i blandingen hvert 15 minutt.
5. La granola avkjøles helt før du eventuelt tilsetter tørket blåbær. Ha deretter blandingen over i et stort tett glass, f. eks et Norgesglass.
Spis granola med syrnet melk, plantemelk eller naturell yoghurt og litt friske bær.
Næringsinnhold per 100 g:
Kcal 520, Protein 17, KH 14, Fett 40,0, Fiber 15,8
Granola er holdbar i ca 1 måned.
Kost-Terapi Anna Ingwardo