
GRANOLA
Hjemmelaget granola er super enkelt å lage, og smaker nydelig. Null konsistensmidler og mindre karbohydrater. Nyt granola med syrnet melk, yoghurt, Cottage cheese eller plantemelk. Topp med friske eller tørkede bær.
Et sunt, godt og mettende lite måltid.
​
Dette trenger du:
​
100 g Havre
100 g gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
100 g sesamfrø eller linfrø
50 g chiafrø
100 g kokosflak
100 g valnøtter
100 g cashewnøtter
2 klyper havsalt
4 ss Sukrin sirup (evt. flytende honning)
Slik gjør du:
​
1. Forvarm ovnen til 150 grader.
2. Grovhakk nøttene. Bland så alle ingrediensene godt i en bolle.
3. Kle et stekebrett med bakepapir og spre blandingen utover i et jevnt lag.
4. Stek i 40-50 minutter eller til granola er sprø og gylden. Rør litt rundt i blandingen hvert 15 minutt.
5. La granola avkjøles helt før du eventuelt tilsetter tørket blåbær. Ha deretter blandingen over i et stort tett glass, f. eks et Norgesglass.
Spis granola med syrnet melk, plantemelk eller naturell yoghurt og litt friske bær.
Næringsinnhold per 100 g:
Kcal 520, Protein 17, KH 14, Fett 40,0, Fiber 15,8
Granola er holdbar i ca 1 måned.
Kost-Terapi Anna Ingwardo
www.annaingwardo.no​​
​