Squash lasagne
Karbohydratredusert middag som tilfredstiller din lyst på italiensk kosemat.
Den er glutenfri og full av «freshe» grønnsaker, urter, kjøtt- og ostesaus.
Du kommer garantert ikke til å savne pastaen.
​
8 porsjoner
​
Ingredienser:
2 store squash, i tynne skiver.
1 ss havsalt.
Kjøttsaus:
Ca 450 g økologisk kjøttdeig eller regnskav
2 ss olivenolje, ekstra virgin
1 klype havsalt
Pepper, nykvernet
1 løk, hakket
2-3 fedd hvitløk revet eller hakket
1 stang stangselleri, finhakket
1 grønn paprika, finhakket
1 boks hermetiske tomater
1 halv dl rødvin
2 ts basilikum, tørket eller 2 ss frisk
2 ts oregano, tørket eller 2 ss frisk
Ostesaus:
1 egg
1(ca 250 g) beger ricotta
Frisk persille, finhakket
1 pose spinat, frossen. Tin og drener i en sil
450 g sjampinjong, skivet. Sauter i olivenolje 4-5 minutter
Ca 250 g fersk mozzarellaost, revet eller annen type gulost
Ca 250 g Parmesan ost, revet
Slik gjør du:
-
Forvarm ovnen til 165 C. Smør en ildfast form (ca 20 x 30 cm) med stekefett, jeg bruker smaksnøytral kokosolje.
-
Skjær squash på langs i tynne skiver. Du kan f. eks bruke en ostehøvel. Legg skivene på et kjøkken håndkle og dryss over salt. Sett til side å la ekstra væske renne av.
Lag kjøttsausen:
-
Varm opp en panne med olivenolje og stek løk, hvitløk og stangselleri på middels/lav varme i ca 10 minutter, rør jevnlig. Tilsett kjøttet, øk varmen litt og forsett å steke til kjøttet er gjennomstekt.
-
Rør inn tomatsaus, paprika, rødvin og krydder. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter. Rør med jevne mellomrom.
Lag ostesausen og monter ingrediensene:
-
Bland egg, ricotta og persille godt i en bolle.
-
Spre halvparten av kjøttsausen i den smurte formen. Legg så et lag med squashskiver. Videre et lag med halvparten av ostesausen, så all spinaten, etterfulgt av all soppen.
-
Spre så andre halvparten av mozzarella osten. Legg så et nytt lag med kjøttsaus, squash, ostesaus og mozzarella.
-
Avslutt med å fordele parmesan jevnt over hele formen. Dekk til med folie, sett i ovnen og stek i 45 minutter.
-
Fjern folien og øk gradene til 175 C. Stek videre i ca 15 minutter. La formen stå i minimum 5 minutter før du serverer.
God fornøyelse!
​
​​
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo
​