top of page

Squash lasagne

Suash lasagne.png

Karbohydratredusert middag som tilfredstiller din lyst på italiensk kosemat.

Den er glutenfri og full av «freshe» grønnsaker, urter, kjøtt- og ostesaus.

Du kommer garantert ikke til å savne pastaen.

​

8 porsjoner

​

Ingredienser:

2 store squash, i tynne skiver.

1 ss havsalt.
Kjøttsaus:

Ca 450 g økologisk kjøttdeig eller regnskav

2 ss olivenolje, ekstra virgin

1 klype havsalt

Pepper, nykvernet

1 løk, hakket

2-3 fedd hvitløk revet eller hakket

1 stang stangselleri, finhakket

1 grønn paprika, finhakket

1 boks hermetiske tomater

1 halv dl rødvin

2 ts basilikum, tørket eller 2 ss frisk

2 ts oregano, tørket eller 2 ss frisk

Ostesaus:

1 egg

1(ca 250 g) beger ricotta

Frisk persille, finhakket

1 pose spinat, frossen. Tin og drener i en sil

450 g sjampinjong, skivet. Sauter i olivenolje 4-5 minutter

Ca 250 g fersk mozzarellaost, revet eller annen type gulost

Ca 250 g Parmesan ost, revet

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 165 C. Smør en ildfast form (ca 20 x 30 cm) med stekefett, jeg bruker smaksnøytral kokosolje.

  2. Skjær squash på langs i tynne skiver. Du kan f. eks bruke en ostehøvel. Legg skivene på et kjøkken håndkle og dryss over salt. Sett til side å la ekstra væske renne av.

 

Lag kjøttsausen:

  1. Varm opp en panne med olivenolje og stek løk, hvitløk og stangselleri på middels/lav varme i ca 10 minutter, rør jevnlig. Tilsett kjøttet, øk varmen litt og forsett å steke til kjøttet er gjennomstekt.

  2. Rør inn tomatsaus, paprika, rødvin og krydder. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter. Rør med jevne mellomrom.

 

Lag ostesausen og monter ingrediensene:

  1. Bland egg, ricotta og persille godt i en bolle.

  2. Spre halvparten av kjøttsausen i den smurte formen. Legg så et lag med squashskiver. Videre et lag med halvparten av ostesausen, så all spinaten, etterfulgt av all soppen.

  3. Spre så andre halvparten av mozzarella osten. Legg så et nytt lag med kjøttsaus, squash, ostesaus og mozzarella.

  4. Avslutt med å fordele parmesan jevnt over hele formen. Dekk til med folie, sett i ovnen og stek i 45 minutter.

  5. Fjern folien og øk gradene til 175 C. Stek videre i ca 15 minutter. La formen stå i minimum 5 minutter før du serverer.

 

God fornøyelse!

​

​​

​

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

​

bottom of page