top of page
kraft.png

LANGTIDSKOKT KYLLINGKRAFT

Helse i hver dråpe

Hjemmelaget beinkraft er full av helsebringende næring som gelatin, mineraler, fettstoffer, aminosyrer, og andre forbindelser som stimulerer fordøyelsen. Kraft styrker tarmen, muskel- og skjeletett, og kan bidra med å forebygge sykdom. 

Kraft kan brukes som basis i supper, sauser og pureer, og er kanskje rettens viktigste ingrediens. Kraft kan også drikkes alene som styrkende buljong, gjerne med tørkede eller friske urter. Bare å nyte!

​

Dette trenger du:

​

4 - kylling-skrog

fra økologisk frittgående kylling

Du kan også bruke hel kylling.

1 ss eplesider eddik

2 små - løk

eller sjalottløk

2 - gulrot

1 - sellerirot

1 hode - hvitløk

En neve friske urter

1 ts hel sort pepper

1-2 - laurbærblad

1 ss himalayasalt eller annet rent salt.

3- 4 liter vann (vannet skal dekke skroget/kyllingen)

​

Slik gjør du:

​

1. Ha alle ingrediensene i en stor gryte.

2. Kok opp å la det syde/putre(ikke koke) på lav varme i minimum 8 til 12 timer, gjerne lenger. Skum gjerne av når det begynner å koke.

3. Er det kjøtt på skroget, (eller en hel kylling) tar du ut beina/kyllingen etter ca. to timer ut og plukker av alt kjøttet (bruk hendene).

4. Legg bein og brusk tilbake i kjelen og kok opp og la det syde videre på lav varme.

5. Kyllingkjøttet er supert i supper og gryteretter du lager med kraften når den er klar, eller som proteiner i en salat.

6. Sil kraften i et dørslag. Sil den så en gang til i en finmasket sil. Bruk gjerne en skje for å presse juice ut av grønnsakene. Avkjøl.

7. Når kraften er avkjølt former det seg et fettlokk på toppen. (Dette fettlokket øker holdbarheten på kraften så la det være til kraften skal brukes).

8. Bruk kraften til supper/gryter eller drikk den som buljong. Juster med mer salt ved behov.

 

For oppbevaring:

Hell kraften i tette beholdere og sett kjølig. Kraften blir til gelé i kjøleskap(gelatin) under fettlokket.

Frys ned for lang holdbarhet.

​

Vel bekomme!

​

​​

​

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

​

bottom of page