Sitronlaks med avokadokrem

Avokado_sitronlaks.png

Visste du at avokado er full av enumettet fett som hjelper med å øke det "gode" kolesterolet HDL, og demper det "dårlige" LDL. Avokado er i tillegg rik på fiber, vitamin E og B9 (Folat).

Avokado passer perfekt til både salt og søt mat.

Her med øko-laks og "hotte" krydderier.

Ingredienser til ca. 4 porsjoner

 

400-500 g laksefilet, naturell (økologisk)
Sushi type
2 avokado
2 dråper tabasco
Saft av 1 (økologisk) sitron
Sitron-sest, finraspet, kun det gule fra sitronen
1 dl Gryr fløte (raps, kokos) Kjøpes i vanlig matvare, lys gul kartong.
2-3 klyper havsalt
1 dryss chilipulver
Pepper (gjerne hvit) nykvernet
2 ss Lakserogn
1 liten bunt gressløk, fersk
eller andre friske urter 

Slik gjør du:

  1. Riv skallet av halve sitronen, og press ut saften av hele.

  2. Skjær laksen i fine skiver, og bland med 1 ss sitronsaft og tabasco.

  3. Mos avokado med en gaffel og rør inn fløte, resten av sitronsaften, skall, chilipulver, salt og pepper.

  4. Bruk en håndmikser og pisk avokado til en luftig krem.

  5. Server sitronlaks på en seng av avokadokrem toppet med lakserogn og gressløk.

Ernæringsfysiolog

Kost-Terapi Anna Ingwardo

Følg meg på Instagram @kostterapianna

anna@annaingwardo.no