Sitronlaks med avokadokrem
Visste du at avokado er full av enumettet fett som er gunstig for kolesterolet?
Avokado er i tillegg rik på fiber, vitamin E og B9 (Folat).
Avokado passer perfekt til både salt og søt mat.
Her med øko-laks avokado og "hotte" krydderier.
​
Ingredienser til ca. 4 porsjoner:
​
400-500 g laksefilet, naturell (økologisk)
Sushi type
2 avokado
2 dråper tabasco
Saft av 1 (økologisk) sitron
Sitron-sest, finraspet, kun det gule fra sitronen
1 dl Gryr fløte (raps, kokos) Kjøpes i vanlig matvare, lys gul kartong.
2-3 klyper havsalt
1 dryss chilipulver
Pepper (gjerne hvit) nykvernet
2 ss Lakserogn
1 liten bunt gressløk, fersk
eller andre friske urter
Slik gjør du:
​
-
Riv skallet av halve sitronen, og press ut saften av hele.
-
Skjær laksen i fine skiver, og bland med 1 ss sitronsaft og tabasco.
-
Mos avokado med en gaffel og rør inn fløte, resten av sitronsaften, skall, chilipulver, salt og pepper.
-
Bruk en håndmikser og pisk avokado til en luftig krem.
-
Server sitronlaks på en seng av avokadokrem toppet med lakserogn og gressløk.
​
​​
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo
www..annaingwardo.no