Klassisk hummus

Kikerter har en lav glykemisk indeks (GI), som betyr at det påvirker blodsukker i liten grad. Hummus er et nydelig tilbehør til hva som helst egentlig, og et sunt alternativ til mindre blodsukkervennlige, og vanlige matvarer som pasta, ris og potet.​
​
Dette trenger du til 4 porsjoner:
​
250 g kikerter, ferdig kokte
1 halv ts natron
2-3 fedd hvitløk, presset
havsalt, kvernet eller Himalayasalt
pepper, nykvernet
1 halv dl Tahiti (sesamfrøpuré)
2 ss vann
1 halv dl olivenolje, økologisk
2-3 ss sitronsaft, friskpresset
bladpersille, hakket, eller andre urter du liker
paprikakrydder
Slik gjør du:
​
1. Ha kikertene i en stor bolle, og hell på rikelig med vann. Ha i natron, rør godt og la kikertene stå natten over.
2. Hell av bløtevannet, og skyll kikertene. Ha dem i en kjele, hell på rikelig med vann og kok kikertene til de er helt møre (ca 1 time). Hell av kokevannet, og la kikertene renne av i et dørslag.
3. Mos kikertene i en kjøkkenmaskin. Bland deretter i hvitløk, salt og pepper.
4. Løs opp tahinien i vannet. Ha den oppløste tahinien i kikertmosen, litt om gangen, mens du rører. Fortsett å røre, og tilsett olivenolje og sitronsaft vekselvis, til du får en glatt puré. Dekk til og la hummusen stå kjølig i noen timer før servering. Ringle over noen dråper olivenolje, og dekorer med urter, gjerne finhakket persille, litt paprikakrydder og server.
​​
​
​
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo