top of page

Klassisk hummus

Hjemmelaget Hummus

Kikerter har en lav glykemisk indeks (GI), som betyr at det påvirker blodsukker i liten grad. Hummus er et nydelig tilbehør til hva som helst egentlig, og et sunt alternativ til mindre blodsukkervennlige, og vanlige matvarer som pasta, ris og potet.​

​

Dette trenger du til 4 porsjoner:

​

250 g kikerter, ferdig kokte

1 halv ts natron

2-3 fedd hvitløk, presset

havsalt, kvernet eller Himalayasalt

pepper, nykvernet

1 halv dl Tahiti (sesamfrøpuré)

2 ss vann

1 halv dl olivenolje, økologisk

2-3 ss sitronsaft, friskpresset

bladpersille, hakket, eller andre urter du liker

paprikakrydder

 

Slik gjør du:

​

1. Ha kikertene i en stor bolle, og hell på rikelig med vann. Ha i natron, rør godt og la kikertene stå natten over.

2. Hell av bløtevannet, og skyll kikertene. Ha dem i en kjele, hell på rikelig med vann og kok kikertene til de er helt møre (ca 1 time). Hell av kokevannet, og la kikertene renne av i et dørslag.

3. Mos kikertene i en kjøkkenmaskin. Bland deretter i hvitløk, salt og pepper.

4. Løs opp tahinien i vannet. Ha den oppløste tahinien i kikertmosen, litt om gangen, mens du rører. Fortsett å røre, og tilsett olivenolje og sitronsaft vekselvis, til du får en glatt puré. Dekk til og la hummusen stå kjølig i noen timer før servering. Ringle over noen dråper olivenolje, og dekorer med urter, gjerne finhakket persille, litt paprikakrydder og server.

​​

​

​

​

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

Telefon: 95225959

©2021 by Anna Ingwardo. Proudly created with Wix.com

bottom of page