top of page

Klassisk hummus

Hjemmelaget Hummus

Kikerter har en lav glykemisk indeks (GI), som betyr at det påvirker blodsukker i liten grad. Hummus er et nydelig tilbehør til hva som helst egentlig, og et sunt alternativ til mindre blodsukkervennlige, og vanlige matvarer som pasta, ris og potet.

​

4 porsjoner

​

Dette trenger du:

​

  • 250 g kikerter, ferdig kokte

  • 1 halv ts natron

  • 2-3 fedd hvitløk, presset

  • havsalt, kvernet eller Himalayasalt

  • pepper, nykvernet

  • 1 halv dl Tahiti (sesamfrøpuré)

  • 2 ss vann

  • 1 halv dl olivenolje, økologisk

  • 2-3 ss sitronsaft, friskpresset

  • bladpersille, hakket, eller andre urter du liker

  • paprikakrydder

 

Slik gjør du:

​

1. Ha kikertene i en stor bolle, og hell på rikelig med vann. Ha i natron, rør godt og la kikertene stå natten over.

2. Hell av bløtevannet, og skyll kikertene. Ha dem i en kjele, hell på rikelig med vann og kok kikertene til de er helt møre (ca 1 time). Hell av kokevannet, og la kikertene renne av i et dørslag.

3. Mos kikertene i en kjøkkenmaskin. Bland deretter i hvitløk, salt og pepper.

4. Løs opp tahinien i vannet. Ha den oppløste tahinien i kikertmosen, litt om gangen, mens du rører. Fortsett å røre, og tilsett olivenolje og sitronsaft vekselvis, til du får en glatt puré. Dekk til og la hummusen stå kjølig i noen timer før servering. Ringle over noen dråper olivenolje, og dekorer med urter, gjerne finhakket persille, litt paprikakrydder og server.

​

God fornøyelse!

Hilsen Anna

​

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959

bottom of page