Salat Caprese med chili- og hvitløkscampi

En nydelig rett med tydelige smaker fra Middelhavet. Smårett, forrett eller fredagskos. Du bestemmer!
Til ca 2 porsjoner trenger du:
150 g scampi, rå og skrelt
2 ss olivenolje til steking
1 rød chili, finhakket (redusert om du ønsker mindre «hot»)
2-3 fedd hvitløk, finhakket
2 store Bøffel Mozzarella
2 store tomater, gjerne økologisk, skivet. Kan også bruke cherry-tomater delt i to, gjerne i forskjellige farger.
Ca 1-2 ss olivenolje til salaten
Ca 1 ss balsamico eddik, fordelt
1 bunt frisk basilikum
Kvernet svart pepper
1 klype flaksalt
Slik gjør du:
-
Varm opp olje i en panne til middels varme og tilsett chili og hvitløk. La blandingen surre i 2-3 minutter.
-
Tilsett scampi og la det hele surre videre i noen minutter til scampi er blitt rosa. Smak til med et par klyper flaksalt. Ikke overstek scampi, da blir den seig og trå!
-
Del tomater og Mozzarella i skiver og dander som du ønsker på to talerkener.
-
Ringle over olivenolje, og Balsamico, litt flaksalt og kvernet pepper.
-
Anrett med frisk basilikum og server med lune chili- og hvitløk scampi.
Bon appetitt!
Kost-Terapi Anna Ingwardo