Salat Caprese med chili- og hvitløkscampi

Pan Seared reker

En nydelig rett med tydelige smaker fra Middelhavet. Smårett, forrett eller fredagskos. Du bestemmer!

 

Til ca 2 porsjoner trenger du:

  • 150 g scampi, rå og skrelt

  • 2 ss olivenolje til steking

  • 1 rød chili, finhakket (redusert om du ønsker mindre «hot»)

  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket

  • 2 store Bøffel Mozzarella

  • 2 store tomater, gjerne økologisk, skivet. Kan også bruke cherry-tomater delt i to, gjerne i forskjellige farger.

  • Ca 1-2 ss olivenolje til salaten

  • Ca 1 ss balsamico eddik, fordelt

  • 1 bunt frisk basilikum

  • Kvernet svart pepper

  • 1 klype flaksalt

Slik gjør du:

  1. Varm opp olje i en panne til middels varme og tilsett chili og hvitløk. La blandingen surre i 2-3 minutter.

  2. Tilsett scampi og la det hele surre videre i noen minutter til scampi er blitt rosa. Smak til med et par klyper flaksalt. Ikke overstek scampi, da blir den seig og trå!

  3. Del tomater og Mozzarella i skiver og dander som du ønsker på to talerkener.

  4. Ringle over olivenolje, og Balsamico, litt flaksalt og kvernet pepper.

  5. Anrett med frisk basilikum og server med lune chili- og hvitløk scampi.

 

Bon appetitt!

Hilsen Anna

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959