Hjemmelaget ketchup
Nydelig tilbehør til alt mulig, både varm og kald mat.
Helt fritt for uheldige tilsetningsstoffer, og full av "gode" bakterier og næring.
Så enkelt og så godt!
​
Du trenger:
​
3 gl økologisk tomatpuré
½ dl lønnesirup
½ dl Myse (gjerne avsil fra naturell yoghurt eller kefir)
2 ss eplesidereddik (rå og ufiltrert)
1-2 ts havsalt/Himalayasalt
1 ts allehånde
1 fedd hvitløk, finrevet
Slik gjør du:
​
-
Ha alle ingredienser i en bolle og bland godt
-
Ha ketchupen i et glass dekket med strikk og klede, eller lokket løst på
-
La stå i romtemperatur for fermentering i 2-4 dager
-
Smak etter to dager og kjenn etter om du liker syrligheten. Pass på at den ikke står for lenge, da det kan forringe smaken.
-
Lagre ketchup i glass med tett lokk i kjøleskap.
-
Bruk som tilbehør, eller som smaks hever i sauser og gryter
​
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo
​