Kraftsuppe med gresskar
En spicy suppe laget på kyllingkraft, med en nydelig miks av gresskar, jordskokk og hvitløk.
​
-1 liter kyllingkraft, hjemmelaget.
-1 stor gul løk, hakket
-1 ss raspet frisk ingefær
-2 ss olivenolje
Du kan bruke en rekke grønnsaker, men her er en nydelig miks:
-1/2 gresskar (flaskegresskar/Butternut), del i to på langs og fjern kjernen.
3-4 fedd hvitløk med skall.
3-4 jordskokk, skrelt og delt i to.
​
Legg gresskar, hvitløk og jordskokk i en ildfast form, ringle over olivenoljen, ½ ts spisskummen, salt/pepper.
Bak på 190 C i ca 40-50 min, eller til grønnsakene er møre.
​
-1-2 ss frisk sitronsaft
-Salt/pepper kvernet, Chilipulver(valgfritt), Gurkemeie
-Bladpersille, hakket
-2-3 ss lettrømme, eller kokosmelk kun den tykke kremen.
-
Surr løk i olivenolje på lav/middels varme i en stor gryte i ca 20 min. Tilsett ingefær siste 5 minuttene.
-
Skrap det varme gresskarkjøttet av skallet og press hvitløk ut av skallet. Hell kraften i kjelen med løken og tilsett alle grønnsakene, sitronsaft og kok opp.
-
Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med krydder, salt/pepper, litt chilipulver, 1 ts gurkemeie og frisk bladpersille.
-
Rør inn rømme og server.
​
​
​​
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo