Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

En spicy suppe laget på kyllingkraft, med en nydelig miks av gresskar, jordskokk og hvitløk.

 

-1 liter kyllingkraft, hjemmelaget.

-1 stor gul løk, hakket

-1 ss raspet frisk ingefær

-2 ss olivenolje

Du kan bruke en rekke grønnsaker, men her er en nydelig miks:

-1/2 gresskar (flaskegresskar/Butternut), del i to på langs og fjern kjernen.

3-4 fedd hvitløk med skall.

3-4 jordskokk, skrelt og delt i to.

Legg gresskar, hvitløk og jordskokk i en ildfast form, ringle over olivenoljen, ½ ts spisskummen, salt/pepper.

 

Bak på 190 C i ca 40-50 min, eller til grønnsakene er møre.

-1-2 ss frisk sitronsaft

-Salt/pepper kvernet, Chilipulver(valgfritt), Gurkemeie

-Bladpersille, hakket

-2-3 ss lettrømme, eller kokosmelk kun den tykke kremen.

 

  1. Surr løk i olivenolje på lav/middels varme i en stor gryte i ca 20 min. Tilsett ingefær siste 5 minuttene.

  2. Skrap det varme gresskarkjøttet av skallet og press hvitløk ut av skallet. Hell kraften i kjelen med løken og tilsett alle grønnsakene, sitronsaft og kok opp.

  3. Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med krydder, salt/pepper, litt chilipulver, 1 ts gurkemeie og frisk bladpersille.

  4. Rør inn rømme og server.

God fornøyelse!

Hilsen Anna

 

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959