top of page

Klassisk kyllingsuppe

Kylling-suppegryte.jpg

Styrkende, hjemmelaget kyllingsuppe, laget av hele kyllingen. Hva smaker vel bedre? Kyllingsuppe har tradisjonelt blitt brukt som "medisin" mot influensa og forkjølelse i uminnelige tider, og det med rette. Suppen er proppfull av rene næringsstoffer og gelatin fra nedbrutt kollagen. Gelatin fra beinkraft er særlig kjent for sine helende egenskaper.

 

Må prøves!

Ca. 8 porsjoner

Dette trenger du:

1,5 kg økologisk - hel kylling

3 mellomstore - gulrot

1 mellomstor - purreløk

2 hele - selleristilk

1 stor - løk

4 fedd hvitløk

1 bukett/gren - timian, frisk

1/2 - flaskegresskar

3 mellomstore - potet

Ca. 200 g baby spinatblader

3 dl gjemmelaget – kyllingkraft/fond

eller 2 terninger økologisk kyllingbuljong

1 liten bunt bladpersille, hakket

1 - chili, rød skivet

2 ss olivenolje, kaldpresset

Havsalt/ pepper, nykvernet. Smak til.

Vann

 

Slik gjør du:

1. Legg kyllingen i en stor gryte. Om du ønsker kan du fjerne litt overflødig skinn og stjerten for en mindre fet suppe. Jeg beholder alt.

2. Skrell gulrøttene og legg alt skrellet/endene i gryten med kyllingen. Fjern endene på løken og purren, samt det ytterste laget på purren (skyll ved behov) og legg i gryten sammen med stangselleri (hele stilken). Skrellet siles bort etterpå. Hell på vann så det dekker kyllingen godt, og kok opp og la kyllingen småkoke på lav varme i ca. 1,5 t under lokk. Kyllingen skal være gjennomkokt.

3. Ta gryten av varmen og forsiktig løft kyllingen ut av kjelen og legg den på et fat. Sett kyllingen til side og avkjøl. Den gjenværende kraften siler du og setter til side.

4. Hakk opp alle grønnsakene i jevnt store biter. Varm opp olivenolje i gryten og tilsett alle grønnsakene, og timian med unntak av squash, potet og spinat. La det surre på middels varme i ca. 5 minutter. Nå tilsetter du potet, squash og fond eller buljong og bland godt inn.

5. Hell den silte kyllingkraften tilbake i gryten sammen med grønnsakene og la det småkoke i ca. 10-15 min, eller til potene er myke. Fjern så timianstikene.

6. Tilsett hakket bladpersille og smak til med havsalt/himalayasalt og pepper ved behov.

7. Bruk fingrene og riv alt kyllingkjøttet fra bena i generøse biter, fjern skinnet. Ha kjøttet i suppen og varm opp. Til slutt tilsetter du spinaten og rør litt til den har falt sammen.

8. Server suppen i dype suppeboller rykende varm med skivet chili for de som vil ha det.

Vel bekomme!

Hilsen Anna

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959

bottom of page