top of page

Tzatziki

Homemade Tzatziki_edited.jpg

Yoghurt-dipp med hvitløk og agurk. Helt gresk, så enkelt og så godt!

Bruk tykk gresk yoghurt, og sørg for å presse ut så mye som mulig av saften fra agurken.

Hvitløksmaken utvikles over tid, og jo lenger tzatzikien står, desto sterkere blir smaken. 

 

4- 6 porsjoner

​

Dette trenger du:

​

5 dl gresk yoghurt, naturell

0,5 stk slangeagurk

2-3 stk hvitløk, finrevet

1 god klype salt

1 ss olivenolje

1-2 ts hvitvinseddik

1 god klype Sukrin eller kokossukker

En bunt frisk mynte, hakket (valgfritt)

 

Slik gjør du:

​

  1. Ha yoghurten over i en bolle.

  2. Skrell agurken, riv den grovt og press så mye væske som mulig ut av den. Gjerne i et kjøkkenhåndkle. Bland revet agurk i yoghurten.

  3. Smak til med hvitløk, salt, olivenolje, eddik, sukrin og mynte. La gjerne tzazikien stå i kjøleskap i ett døgn for å la smakene modnes.

​​

​

​

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

​

bottom of page