Tzatziki

Yoghurt-dipp med hvitløk og agurk. Helt gresk, så enkelt og så godt!
Bruk tykk gresk yoghurt, og sørg for å presse ut så mye som mulig av saften fra agurken.
Hvitløksmaken utvikles over tid, og jo lenger tzatzikien står, desto sterkere blir smaken.
4- 6 porsjoner
​
Dette trenger du:
​
5 dl gresk yoghurt, naturell
0,5 stk slangeagurk
2-3 stk hvitløk, finrevet
1 god klype salt
1 ss olivenolje
1-2 ts hvitvinseddik
1 god klype Sukrin eller kokossukker
En bunt frisk mynte, hakket (valgfritt)
Slik gjør du:
​
-
Ha yoghurten over i en bolle.
-
Skrell agurken, riv den grovt og press så mye væske som mulig ut av den. Gjerne i et kjøkkenhåndkle. Bland revet agurk i yoghurten.
-
Smak til med hvitløk, salt, olivenolje, eddik, sukrin og mynte. La gjerne tzazikien stå i kjøleskap i ett døgn for å la smakene modnes.
​​
​
​
Kost-Terapi Anna Ingwardo
​