top of page

OPPSKRIFTER

Basert på naturlig, hel og lavglykemisk mat

LAVGLYKEMISK GRANOLA

Lag din granola lett selv og ha fullstendig kontroll over alle de deilige og naturlige ingrediensene. Nyt med syrnet melk, yoghurt, Cottage cheese eller plantemelk, gjerne med friske bær på toppen. Et sunt, godt og mettende lite måltid.

Image by Dan Counsell

HJEMMELAGET KNEKKEBRØD

Nydelige hjemmelagede knekkebrød som smaker så fantastisk mye bedre enn butikkjøpte. Krispi og deilig hverdagsmat helt fri for tilsetningstoffer og unødvendig fyllstoff.

Knekkebrød.jpg

PROTEINBRØD

Hjemmelagede proteinbrød som smaker deilig, og er veldig enkelt å lage. Supert brød til hverdagsmaten. Frokost, matpakke eller som tilbehør. Rikt på protein og sunt fett, og med lite karbohydrat (KH)

rustikk Loaf

LANGTIDSKOKT KYLLINGKRAFT

Hjemmelaget beinkraft er full av helsebringende næring. Den består bla av gelatin, mineraler, fettstoffer, aminosyrer, og andre forbindelser som stimulerer fordøyelsen og virker avgiftende. Kraft styrker tarmen, muskel- og skjeletett, og kan bidra med å forebygge sykdom.

Image by Bluebird Provisions

KYLLINGSUPPE

Styrkende, hjemmelaget kyllingsuppe, laget av hele kyllingen. Kyllingsuppe har tradisjonelt blitt bruk mot influensa og forkjølelse i uminnelige tider, og det med rette. Suppen smaker helt nydelig, og er proppfull av rene næringsstoffer og gelatin. Gelatin er særlig kjent for sine helende egenskaper. Vel bekomme!

Kylling-suppegryte.jpg

KYLLINGSUPPE MED GURKEMEIE OG 
SQUASH-NUDLER

Sydende sunnhet, alt i en gryte. Denne suppen smaker fantastisk for både store og små, og er en super måte å få i seg rikelig med grønnsaker som er blandet i perfekt symbiose med deilige helsebringende krydderier.

I oppskriften under har jeg laget nudler av squash istedenfor tradisjonelle hvetenudler.

KRAFTSUPPE MED GRESSKAR

En spicy suppe laget på kyllingkraft, med en nydelig miks
av gresskar, jordskokk og hvitløk.

Squash suppe

"HOT" OG HELENDE INGEFÆR- OG
HVITLØKSUPPE

Styrkende varme drikker, og supper er alltid en god ide når halsen er sår og kroppen i ulage. Oppskriften under har ingredienser som har blitt benyttet for å bekjempe influensa, forkjølelse, overflødig slim og bihulebetennelse i uminnelige tider. Suppen er «hot» og smakfull, og jeg kan love at du vil fornemme helse i hver munnfull du svelger.

suppe.jpg

THAISUPPE MED KOKOSMELK OG KYLLING

Thai mat er tradisjonelt kjent for sine fint balanserte smaker (sur, søt, salt, bitter og krydret) samt bruk av ingredienser som er både smakfulle og helsefremmende. Denne thaisuppen er intet unntak.

Thai suppe.jpg

BLOMKÅLRIS MED LIME OG BLADPERSILLE

Ønsker du å redusere inntaket av raske karbohydrater? Prøv blomkålris som tilbehør til middagen. Blomkålris smaker fortreffelig og kan fint erstatte både ris og poteter i et måltid.

blomkålris.jpg

SITRONLAKS MED AVOKADOKREM

Dette er et enkelt og deilig måltid med masse mikronæringstoffer, sunne fettsyrer og rene proteiner. Du har tid til å spise sunt selv om du er busy.

avokado

SQUASH FRITTATA

En herlig liten rett som kan nytes som en lunsj eller kveldskos.

Enkelt, sunt, KH-redusert og veldig godt!

Squash Frittata.jpg

AVOKADO- OG SJOKOLADEPURÉ

En lekker og sunn dessert du lager på en- to- tre. 

Avokado er en fantastisk kilde til sunt fett og viktige næringsstoffer!

Sjoko.jpg

GULL-MELK, ELLER GURKEMEIE-TE

En deilig og varmende drikk med anti-inflammatoriske og helende egenskaper. Gurkemeie-te smaker fantastisk og har en beroligende og søvndyssende effekt på kroppen. Anbefales!

Mango Lassi

ENERGI-SMOOTHIE

Smoothie har falt i smak hos mange, og er en enkel måte å sørge for inntak av grønnsaker og frukt, sunt fett og protein.

Oppskriften er perfekt i forbindelse med trening, eller som et lite måltid.

Smoothie-ingredienser

KLASSISK HUMMUS

Kikerter har en lav glykemisk indeks (GI), som betyr at det påvirker blodsukker i liten grad. Hummus er et nydelig tilbehør til hva som helst egentlig, og et sunt alternativ til mindre blodsukkervennlige 

og vanlige matvarer som pasta, ris og potet.

Hjemmelaget Hummus

KAMSKJELL MED SITRUS OG INGEFÆRSAUS

Kamskjell forbinder vi gjerne med lekker selskapsmat, og når tilberedt riktig smaker de himmelsk. Kamskjell er en god kilde til protein og viktige næringsstoffer, og er også i seg selv en kalorifattig matvare.

Selv om ferske alltid er best, er frosne kamskjell også helt ok, og akkurat like næringsrike.

Seared kamskjell

PANNEBRØD AV SQUASH OG SØTPOTET

Dette er et velsmakende, saftig og lavglykemisk pannebrød som er helt fritt for korn og gluten. Perfekt tilbehør til middagsmaten eller til et bord fylt med småretter. Brødet passer også godt som nistemat, og er en smart måte å få grønnsaker i en kresen kropp. Sunt og kjempegodt!

Pannebrød.jpg

HUMMUS MED RØDBETE

Deilig, sunt, vakkert og superlett å lage! Vi spiser med øynene, for smaksløkene og for magen. Gidd å lage maten selv, da vet du

hva du faktisk spiser. Fordi du er verdt det!

Rødbete hummus.jpg

SALAT CAPRESE MED CHILI OG HVILTLØKSCAMPI

En nydelig rett med tydelige smaker fra Middelhavet.
Smårett, forrett eller fredagskos. Du bestemmer!

BLOMKÅL OG GRESSKARPURÉ

Et lavglykemisk alternativ til kålrotstappe. En nydelig puré som passer perfekt til varm mat, eller som dipp. Et perfekt tilbehør til alle julens måltider.

Bowl of Grains
On the Scales
bottom of page