top of page

Fargerik og sprø salat med quinoa

AEnB2Urq6qFgJaS4xhECnxX7_qmzK7OPrss5X2cD

Det finnes faktisk ca. tusen forskjellige typer quinoa. De mest populære er de hvite, røde og svarte. De hvite har den mildeste smaken og den korteste koketiden (10-15 minutter).

 

De sorte har en litt sprø konsistens, sterkere jordsmak og må koke ca 5 minutter lenger. Rød faller mellom hvit og sort i både smak og koketid.

​

Quinoa har et fullverdig proteininnhold, som inkluderer alle de essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke kan lage selv.

Quinoa er også naturlig glutenfri med et høyt innhold av fiber. I tillegg inneholder dette lille frøet store mengder antioksidanter. 

Quinoa er den perfekt erstatning for ris og pasta i din daglige salat eller til varm mat.

Lavglykemisk, sunt og veldig godt!

​

Ca. 4 porsjoner

​

Du trenger:

​

2 og en halv dl quinoa
1 Pak Choy (eller grønnkål)
2 stk. ny løk, grønn (eller en bunt vårløk)
1 paprika, gul
1 neve spinatblader
5-6 sjampinjong, skivet
1 ss olivenolje
Havsalt/Himalayasalt
Ca. 20 tranebær, tørkede
Sort oliven, ca. 10 stk. skivet


Dressing:


1 ss eplesider eddik
Saften av ½ sitron
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket eller finraspet

​

Slik gjør du:

​

  1. Skyll quinoa godt under rennende vann. Bruk er tettmasket sil.

  2. Varm opp en stekepanne og rist quinoa i litt kokosolje i 2-3 minutter på middels varme. Dette bringer frem en fin nøtteaktig smak.

  3. Ha quinoa over i en kjele og tilsett grønnsakkraft. Kraften skal dekke frøene helt. For mer smak tilsett en rosmarinkvast, 1 fedd presset hvitløk, salt og pepper. La koke i ca. 10-15 minutter til de er myke, men ikke most.

  4. Drener vekk ekstra væske, avkjøl og rør godt med en gaffel så quinoa ikke klumper seg.

  5. Sautere skivet sopp i olje og salt på middels varme i ca. 2 minutter, avkjøl.

  6. Damp Pak Choy på rist over kokende vann i 3-4 minutter. Avkjøl og hakk opp i passende biter.

  7. Ha så alle ingrediensene til salaten i en bolle og bland godt.

  8. Pisk sammen dressingen og hell den over salaten.

  9. Server med frisk og hakket bladpersille.

​

God fornøyelse!

​

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959

bottom of page