Grønnsak- og oliven tapenade

tapas 1.jpg

Det perfekte tilbehør til et bord fylt med tapas eller småretter.

Proppfull av næring og smak.

Anbefales!

 

Du trenger:

  • 1 rød løk, delt i båter

  • 1 gul paprika, delt i båter

  • 1 grønn paprika, delt i båter

  • 5-6 fedd hvitløk, skrelt

  • 2 rød chili, delt i to på langs

  • 2 tomater, delt i to

  • Saft fra ½ sitron og 1 lime

  • Ca 2-3 ss olivenolje

  • 35 g pinjekjerner, tørr-ristet i panne

  • 20 kalamata oliven (rød-brune)

  • 1 bunt frisk bladpersille

  • 1 bunt frisk oregano

  • Salt og kvernet pepper

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 180C

  2. Del opp grønnsakene i passe biter og vend de i ca 1 ss olivenolje og et par klyper salt.

  3. Dander grønnsakene på bakepapirkledd stekebrett. Bakes midt i ovnen i ca 20-25 min.

  4. Avkjøl grønnsakene i noen minutter.

  5. Ha alle ingredienser i en blender og kjør til en jevn masse

  6. Server som dipp eller som "spread" på knekkebrød.

Ernæringsfysiolog

Kost-Terapi Anna Ingwardo

Følg meg på Instagram @kostterapianna

anna@annaingwardo.no