KNEKKEBRØD
Hjemmelagede knekkebrød smaker så mye bedre enn butikkjøpte.
Krispi og deilig hverdagsmat helt fri for tilsetningstoffer og unødvendig fyllstoff.
Du trenger:
Solsikke kjerner 100 g
Sesamfrø 100 g
Gresskarkjerner 100 g
Havregryn 100 g
Fiberhusk 2 ss (for å binde sammen)
1 ss olivenolje
1 ts havsalt
Ca. 5 ½ dl vann
Slik gjør du:
-
Sett ovnen på varmluft 160 gr.
-
Bland sammen alle tørre ingredienser. For et finere resultat kan du først kjøre frøene i en kjøkkenmaskin til et grovt mel. Tilsett så salt, vann og fett og bland godt.
-
Fordel massen jevnt og tynt på 2 stekebrett med bakepapir (bruk gjerne en våt slikkepott).
-
Stek brettene sammen i varmlufts ovn i 45 min - 1 time. Rutes opp etter 30 min med pizzaskjærer – bytt plass i ovnen.
-
Skru av ovnen og la knekkebrødene tørke i halvt åpen ovn i 15-20 min før de tas ut.
Avkjøl og oppbevar knekkebrødene i tett boks med matpapir.
Kost-Terapi Anna Ingwardo