Knekkebrød.jpg

HJEMMELAGET KNEKKEBRØD

Nydelige hjemmelagede knekkebrød som smaker så fantastisk mye bedre enn butikkjøpte. Krispi og deilig hverdagsmat helt fri for tilsetningstoffer og unødvendig fyllstoff.

Du trenger:

  • Solsikke kjerner 100 g

  • Sesamfrø 100 g

  • Gresskarkjerner 100 g

  • Havregryn 100 g 

  • Fiberhusk 2 ss (for å binde sammen)

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ts havsalt

  • Ca. 5 ½ dl vann

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på varmluft 160 gr.

  2. Bland sammen alle tørre ingredienser. For et finere resultat kan du først kjøre frøene i en kjøkkenmaskin til et grovt mel. Tilsett så salt, vann og fett og bland godt. 

  3. Fordel massen jevnt og tynt på 2 stekebrett med bakepapir (bruk gjerne en våt slikkepott).

  4. Stek brettene sammen i varmlufts ovn i 45 min - 1 time. Rutes opp etter 30 min med pizzaskjærer – bytt plass i ovnen.

  5. Skru av ovnen og la knekkebrødene tørke i halvt åpen ovn i 15-20 min før de tas ut.

 

Avkjøl og oppbevar knekkebrødene i tett boks med matpapir.   

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959