Blomkål og gresskarpuré
Et lavglykemisk alternativ til kålrotstappe.
En nydelig puré som passer perfekt til varm mat, eller som dipp.
Et perfekt tilbehør til alle julens måltider.
Du trenger:
1 hode blomkål
1 hokkaido gresskar
2-3 fedd hvitløk
Salt, kvernet pepper
Revet muskat
1-2 ss fløte (gjerne plantefløte)
2 ts smør
Slik gjør du:
-
Del gresskar i to og fjern frø og skall.
-
Rens blomkålen, behold bladene som kokes med.
-
Skjær opp gresskar og blomkål i grove biter, skrell og rens hvitløksfedd.
-
Kok grønnsaker og hvitløk mørt i kyllingkraft, eller vann med en ts salt. Tar ca 15-20min.
-
Hell av kraften (spar den), og tilsett fløte og smør. Skal du ikke ha fløte bruker du Gryr fløte som er laget av raps og kokos.
-
Bruk stavmikser eller annen kjøkkenmaskin og kjør alt til en glatt puré.
-
Smak til med revet muskat, salt og pepper og varm opp.
-
Server med en ss Cream Fresh og hakket bladpersille
Kost-Terapi Anna Ingwardo