Pannebrød av squash og søtpotet

Pannebrød.jpg

Dette er et velsmakende, saftig og lavglykemisk pannebrød som er helt fritt for korn og gluten. Perfekt tilbehør til middagsmaten eller til et bord fylt med småretter. Brødet passer også godt som nistemat, og er en smart måte å få grønnsaker i en kresen kropp. Sunt og kjempegodt!

 

Dette trenger du:

450 g squash, revet

250 g søtpotet, skrelt og revet

2 fedd hvitløk, raspet

1 neve spinat, frisk, hakket

1 - løk, hakket

150 g mandelmel

1 ss rosmarin, tørket

1 ts bakepulver

1 ts havsalt

- pepper, nykvernet

5 egg, gjerne økologiske

1/2 dl Parmesan ost, revet (kan droppes)

6 delte – Cherry tomater, delt (kan droppes)

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp ovnen til 200 C.

  2. Kle en ildfast form (20 x 30 cm) med bakepapir.

  3. Bland godt revet squash, søtpotet og hvitløk sammen med finhakket spinat og løk, mandelmel, rosmarin, bakepulver, salt og pepper.

  4. Pisk sammen egg og ost og tilsett blandingen.

  5. Fordel blandingen jevnt i den ildfaste formen. Sett hvis ønskelig de halve cherry-tomatene fordelt på toppen.

  6. Stek i ca 40-50 min. Stikk gjerne en pinne i brødet for å sjekke om det er ferdig.

  7. Server varmt pannebrød sammen med småretter, salater og dipper.

God appetitt!

Hilsen Anna

 

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959