Squash spagetti med tomat og linsepuré
En nydelig vegetarisk rett du vil elske.
Rene vegetar-retter kan gjerne representere noen av ukens middager.
Velg økologiske grønnsaker når det er mulig.
2-3 store Squash, strimlet
*(Grønnsak strimler finnes i kjøkkenbutikker)
1/2 ts Himalaya salt
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
Saus:
1 glass (280 g) tomatsaus (økologisk)
1,5 dl røde linser (tørre)
1 middels stor - rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, raspet
1 ts basilikum, tørket
1 ts oregano, tørket
Salt/kvernet pepper etter smak
2 ss Parmesan, revet
(Evt næringsgjær)
Basilikum, frisk finhakket
Slik gjør du:
-
Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Bruk en finmasket sil. Ha linsene over i en kjele, hell over vann til det rekker ca 1 cm over linsene. La småkoke i ca 25 minutter. Her kan du også bruke hermetiske som er klare til bruk.
-
Ha løk og hvitløk i en gryte med 1 ss olje. La surre i 2 minutter. Tilsett tomatsaus og krydder, kok opp og la småkoke på lav varme i 5-7 minutter.
-
Varm opp en panne med resten av oljen, tilsett strimlet squash og salt, og la det surre på middels til lav varme i 3-4 minutter til det får en pastalignende konsistens. Ikke for myke.
-
La de ferdigkokte linsene renne av i en sil, og ha de deretter over i tomatsausen. Kok opp og la sausen surre i 1-2 minutter. Smak til med krydder ved behov.
-
Fordel squashspagetti på to tallerkener og topp med tomat- og linsepuré. Sever med revet parmesan og frisk hakket basilikum.
Kost-Terapi Anna Ingwardo