Squash-spagetti med tomat- og linsepuré

En nydelig vegetarisk rett du vil elske.
Rene vegetar-retter kan gjerne representere noen av ukens middager.
Velg økologiske grønnsaker når det er mulig.
2-3 store Squash, strimlet
1 klype havsalt
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
1,5 dl røde linser
Saus:
1 glass (280 g) tomatsaus (økologisk)
1 middels stor - rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, raspet
1 ts basilikum, tørket
1 ts oregano, tørket
2 ss Parmesan ost, revet
Basilikum, frisk finhakket
Grønnsak strimler (finnes i kjøkkenbutikker)
Slik gjør du:
-
Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Bruk en finmasket sil. Ha linsene over i en kjele, hell over vann til det rekker ca 1 cm over linsene. La småkoke i ca 25 minutter.
-
Ha løk og hvitløk i en gryte med 1 ss olje. La surre i 2 minutter. Tilsett tomatsaus, kok opp og la småkoke på lav varme i 5-7 minutter.
-
Varm opp en panne med resten av oljen, tilsett strimlet squash, 1 klype salt og la det surre på middels til lav varme i 4-5 minutter til det får en pastalignende konsistens.
-
La de ferdigkokte linsene renne av i en sil, og ha de deretter over i tomatsausen. Kok opp og la sausen surre i 1-2 minutter.
-
Fordel squashspagetti på to tallerkener og topp med tomat- og linsepuré. Sever med revet parmesan og frisk hakket basilikum.
Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for
Kost-Terapi Anna Ingwardo
95225959
@kostterapianna