top of page

Blomkålris med lime og bladpersille

blomkålris.jpg

Ønsker du å redusere inntaket av raske karbohydrater? Prøv blomkålris som tilbehør til middagen.

Blomkålris smaker fortreffelig og kan fint erstatte både ris og poteter i et måltid.

 

Oppskriften under er enkel, mild og grunnleggende. Om ønskelig kan du tilsette smak fra flere grønnsaker, eller velge andre urter som f. eks hakket koriander, hakket spinat, finhakket løk, raspet gulrot, raspet ingefær eller finhakket paprika i alle farger.

 

Blomkålris er lavglykemisk (blodsukkervennlig), sunt og kjempegodt!

 

Dette trenger du til 6-8 porsjonert:

½ ss smør

1 ss olivenolje

2 små eller 1 stort - blomkålhode

3 fedd hvitløk, raspet 

Saften fra en halv lime 

1 bunt bladpersille, hakket

Salt og pepper

 

Slik gjør du:

1. Del opp rå blomkål i grove biter og kjør til fin "blomkålris" i kjøkkenmaskin.

2. Varm opp smør og olje i en stor og dyp panne. Tilsett blomkålris, salt/kvernet pepper og raspet hvitløk og rør jevnlig. La det surre i ca. 5 min, eller til ønsket konsistens.

3. Ha blandingen over i en stor serveringsbolle og bland inn limejuice og hakket persille.

4. Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

bottom of page