Blomkålris med lime og bladpersille

blomkålris.jpg

Ønsker du å redusere inntaket av raske karbohydrater? Prøv blomkålris som tilbehør til middagen. Blomkålris smaker fortreffelig og kan fint erstatte både ris og poteter i et måltid. Oppskriften under er enkel, mild og grunnleggende. Om ønskelig kan du tilsette smak fra flere grønnsaker, eller velge andre urter. Gode valg kan være hakket koriander, hakket spinat, finhakket løk, raspet gulrot, raspet ingefær eller finhakket paprika i alle farger.

Blomkålris er lavglykemisk (blodsukkervennlig), sunt og kjempegodt!

6-8 porsjonert

 

Dette trenger du:

½ ss smør

1 ss olivenolje

2 små eller 1 stort - blomkålhode

3 fedd hvitløk, raspet 

Saften fra en halv lime 

1 bunt bladpersille, hakket

Salt og pepper

 

Slik gjør du:

1. Del opp rå blomkål i grove biter og kjør til fin "blomkålris" i kjøkkenmaskin.

2. Varm opp smør og olje i en stor og dyp panne. Tilsett blomkålris, salt/kvernet pepper og raspet hvitløk og rør jevnlig. La det surre i ca. 5 min, eller til ønsket konsistens.

3. Ha blandingen over i en stor serveringsbolle og bland inn limejuice og hakket persille.

4. Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

God middag!

Hilsen Anna

 

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959