Cæsar salat
Krispi, sunn og lavglykemisk Cæsar salat. Salaten alle elsker! Her er min versjon.
Ingredienser for 2 porsjoner:
Dressing:
1 økologisk sitron
1 ss sest (raspet sitronskall), saften av ½ sitron
2 ss Parmesan ost, revet
2 fileter - ansjos
4 toppede ss yoghurt, naturell
1/2 ts sennep, sterk
1 ts Worcester saus
1 ss Surin sirup
2 ss olivenolje, økologisk
Salat:
1 liten - rødløk, finhakket
1/2 liten - blomkål
1 hode - romanosalat
1/2 hode - Radicchio rosso (rød) salat
Kylling:
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
1-2 stilker Rosmarin, frisk
Havsalt
Pepper, nykvernet
2 x 120 g Kyllingfilet
Slik gjør du:
-
Vask sitronen godt. Finrasp kun det gule på skallet til du har ca 1 ss. Finrasp parmesanosten og ha i en bolle sammen med sitronskallet.
-
Tilsett yoghurt, hakket ansjos, sennep, Worcester saus, sitronsaft, eddik og olivenolje og bland godt.
-
Skjær rødløken i syltynne skiver. Du kan bruke en kjøkkenmaskin om du har det. Bland løken med dressingen.
-
Riv blomkålen i tynne, fine skiver på et rivjern. Finhakk for hånd all salaten og legg både blomkål og salat på toppen av dressingen. Vent med å blande sammen til rett før servering.
-
Varm opp ca 2 ss olivenolje i stekepannen til middels varme. Legg kyllingfiletene på benken. Dekk til med matpapir, bruk håndbaken eller en kjevle og slå de forsiktig litt flatere. Krydre med salt, pepper og rosmarin på begge sider og stek kyllingen til den er gylden og gjennomstekt.
-
Bland sammen salat og dressing godt og anrett på to tallerkener. Skjær kyllingen i skiver og legg på toppen av salaten. Bruk ostehøvel og skjær noen skiver parmesan du topper det hele med, og server umiddelbart.
Kost-Terapi Anna Ingwardo