Cashewnøtt-pesto
Vegansk og melkefri pesto laget på cashewnøtter, basilikum og næringsgjær.
Lages på få minutter og smaker fantastisk!
Du trenger:
150 g cashewnøtter (bløtlegg i 3-4 timer)
50 g næringsgjær
En klype havsalt
2 ss olivenolje
1 dl (ca. 10 ss) varmt vann
1 stor plante frisk basilikum
4-5 fedd hvitløk
2 ss frisk sitronsaft
Slik gjør du:
1. Kjør cashewnøttene i en blender til du får et fint mel.
2. Tilsett vann, litt om gangen til du får en tykk krem. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en jevn puré
Tips:
Næringsgjær (tørket inaktiv gjær) er naturlig rik på B-vitaminer og sporstoffer. Næringsgjær er en flott måte å gi vegansk mat en ost- og nøtteaktig smak. Næringsgjær smaker også godt som strø på supper, i gryter, salater og frokostgrøt.
Kost-Terapi Anna Ingwardo