Fargerik og sprø salat med quinoa
Det finnes faktisk ca. tusen forskjellige typer quinoa. De mest populære er de hvite, røde og svarte. De hvite har den mildeste smaken og den korteste koketiden (10-15 minutter).
De sorte har en litt sprø konsistens, sterkere jordsmak og må koke ca 5 minutter lenger. Rød faller mellom hvit og sort i både smak og koketid.
Quinoa har et fullverdig proteininnhold, som inkluderer alle de essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke kan lage selv.
Quinoa er også naturlig glutenfri med et høyt innhold av fiber. I tillegg inneholder dette lille frøet store mengder antioksidanter.
Quinoa er den perfekt erstatning for ris og pasta i din daglige salat eller til varm mat.
Lavglykemisk, sunt og veldig godt.
Du trenger til ca. 4 porsjoner:
2 og en halv dl quinoa
1 Pak Choy (eller grønnkål)
2 stk. ny løk, grønn (eller en bunt vårløk)
1 paprika, gul
1 neve spinatblader
5-6 sjampinjong, skivet
1 ss olivenolje
Havsalt/Himalayasalt
Ca. 20 tranebær, tørkede
Sort oliven, ca. 10 stk. skivet
Dressing:
1 ss eplesider eddik
Saften av ½ sitron
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket eller finraspet
Slik gjør du:
-
Skyll quinoa godt under rennende vann. Bruk er tettmasket sil.
-
Varm opp en stekepanne og rist quinoa i litt kokosolje i 2-3 minutter på middels varme. Dette bringer frem en fin nøtteaktig smak.
-
Ha quinoa over i en kjele og tilsett grønnsakkraft. Kraften skal dekke frøene helt. For mer smak tilsett en rosmarinkvast, 1 fedd presset hvitløk, salt og pepper. La koke i ca. 10-15 minutter til de er myke, men ikke most.
-
Drener vekk ekstra væske, avkjøl og rør godt med en gaffel så quinoa ikke klumper seg.
-
Sautere skivet sopp i olje og salt på middels varme i ca. 2 minutter, avkjøl.
-
Damp Pak Choy på rist over kokende vann i 3-4 minutter. Avkjøl og hakk opp i passende biter.
-
Ha så alle ingrediensene til salaten i en bolle og bland godt.
-
Pisk sammen dressingen og hell den over salaten.
-
Server med frisk og hakket bladpersille.
Kost-Terapi Anna Ingwardo