Hummus med rødbete
Deilig, sunt, vakkert og superlett å lage! Vi spiser med øynene, for smaksløkene og for magen.
Dette trenger du:
500 g rødbeter, bakte
400 g kikerter, ferdig kokte
Du kan også bruke hermetiske (skyll godt).
4 ss sitronsaft
3/4 ts spisskummen, malt
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 ts havsalt
pepper, nykvernet
Slik gjør du:
1. Legg kikertene i vann over natten. Bruk nytt vann og kok ertene i ca 45-50 min. Hell av vannet og avkjøl.
2. Varm opp komfyren til 190C. Legg rødbetene med skall på et stekebrett og stek i ovnen i ca 1 time.
3. Avkjøl rødbetene. Fjern så skallet (bruk hansker) og del rødbetene i grove biter.
4. Ha så rødbeter, kikerter (spar 5-6 erter til pynt), sitronsaft, spisskummen, olivenolje, salt og pepper i en dyp kjøkkenbolle. Kjør til en puré med en stavmikser. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.
5. Anrett hummus i en severingsbolle, ringle over olivenolje og pynt med litt frisk hakket bladpersille og kikerter.
Kost-Terapi Anna Ingwardo