top of page

Hummus med rødbete

Rødbete hummus.jpg

Deilig, sunt, vakkert og superlett å lage! Vi spiser med øynene, for smaksløkene og for magen. Gidd å lage maten selv, da vet du hva du faktisk spiser. Fordi du er verdt det!

Dette trenger du:

  • 500 g rødbeter, bakte

  • 400 g kikerter, ferdig kokte

  • Du kan også bruke hermetiske (skyll godt).

  • 4 ss sitronsaft

  • 3/4 ts spisskummen, malt

  • 1 ss olivenolje, ekstra jomfru

  • 1 ts havsalt

  • pepper, nykvernet

 

Slik gjør du:

1. Legg kikertene i vann over natten. Bruk nytt vann og kok ertene i ca 45-50 min. Hell av vannet og avkjøl.

2. Varm opp komfyren til 190C. Legg rødbetene med skall på et stekebrett og stek i ovnen i ca 1 time.

3. Avkjøl rødbetene. Fjern så skallet (bruk hansker) og del rødbetene i grove biter.

4. Ha så rødbeter, kikerter (spar 5-6 erter til pynt), sitronsaft, spisskummen, olivenolje, salt og pepper i en dyp kjøkkenbolle. Kjør til en puré med en stavmikser. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

5. Anrett hummus i en severingsbolle, ringle over olivenolje og pynt med litt frisk hakket bladpersille og kikerter.

Vel bekomme!

Hilsen Anna

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo fra

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959

bottom of page