Hummus med rødbete

Deilig, sunt, vakkert og superlett å lage! Vi spiser med øynene, for smaksløkene og for magen. Gidd å lage maten selv, da vet du hva du faktisk spiser. Fordi du er verdt det!
Dette trenger du:
-
500 g rødbeter, bakte
-
400 g kikerter, ferdig kokte
-
Du kan også bruke hermetiske (skyll godt).
-
4 ss sitronsaft
-
3/4 ts spisskummen, malt
-
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
-
1 ts havsalt
-
pepper, nykvernet
Slik gjør du:
1. Legg kikertene i vann over natten. Bruk nytt vann og kok ertene i ca 45-50 min. Hell av vannet og avkjøl.
2. Varm opp komfyren til 190C. Legg rødbetene med skall på et stekebrett og stek i ovnen i ca 1 time.
3. Avkjøl rødbetene. Fjern så skallet (bruk hansker) og del rødbetene i grove biter.
4. Ha så rødbeter, kikerter (spar 5-6 erter til pynt), sitronsaft, spisskummen, olivenolje, salt og pepper i en dyp kjøkkenbolle. Kjør til en puré med en stavmikser. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.
5. Anrett hummus i en severingsbolle, ringle over olivenolje og pynt med litt frisk hakket bladpersille og kikerter.
Vel bekomme!
Hilsen Anna
Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo fra
Kost-Terapi Anna Ingwardo
95225959