Ingefær- og hvitløksuppe
Visste du at hvitløk og ingefær har antibakterielle og antivirale egenskaper i tillegg til å være potente
antioksidanter? Ingefær og hvitløksuppe smaker nydelig og virker styrkende når du ikke er i form.
4 porsjoner
Dette trenger du:
1 middels stor løk, hakket
Ca. 2 ss ingefær, revet
7-8 fedd hvitløk, finhakket
7-8 dl kyllingkraft
eller grønnsakskraft
2 middels store gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
Ca 1/3 - kålrot, skrelt og delt i terninger
1 chili, rød finhakket
2-3 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 bunt bladpersille, hakket
Havsalt eller Himalayasalt
Pepper, nykvernet
Slik gjør du:
-
Varm opp oljen i en stor gryte og tilsett finhakket løk, hvitløk og ingefær. La det surre på lav varme i ca. 10 minutter.
-
Bland så inn biter av gulrot- og kålrot. La surre i 2-3 minutter.
-
Tilsett kraften og kok opp. La det småkoke til alle ingrediensene er myknet, ca. 15 minutter.
-
Tilsett så hakket chili og la det småkoke noen minutter til.
-
Bruk så en stavmikser og kjør suppen til helt glatt.
-
Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.
For en rundere suppe kan du tilsette litt melk (gjerne kokosmelk)
Vel bekomme!
Kost-Terapi Anna Ingwardo