top of page

Ingefær- og hvitløksuppe

I og H suppe_edited_edited.jpg

Visste du at hvitløk og ingefær har antibakterielle og antivirale egenskaper i tillegg til å være potente
antioksidanter? Ingefær og hvitløksuppe smaker nydelig og virker styrkende når du ikke er i form.

 

4 porsjoner

Dette trenger du:

1 middels stor løk, hakket

Ca. 2 ss ingefær, revet

7-8 fedd hvitløk, finhakket

7-8 dl kyllingkraft

eller grønnsakskraft 

2 middels store gulrøtter, skrelt og delt i små terninger

Ca 1/3 - kålrot, skrelt og delt i terninger

1 chili, rød finhakket

2-3 ss olivenolje, ekstra jomfru

1 bunt bladpersille, hakket

Havsalt eller Himalayasalt

Pepper, nykvernet

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp oljen i en stor gryte og tilsett finhakket løk, hvitløk og ingefær. La det surre på lav varme i ca. 10 minutter.

  2. Bland så inn biter av gulrot- og kålrot. La surre i 2-3 minutter.

  3. Tilsett kraften og kok opp. La det småkoke til alle ingrediensene er myknet, ca. 15 minutter.

  4. Tilsett så hakket chili og la det småkoke noen minutter til.

  5. Bruk så en stavmikser og kjør suppen til helt glatt.

  6. Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.

    For en rundere suppe kan du tilsette litt melk (gjerne kokosmelk)

Vel bekomme!

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

bottom of page