«Hot» og helende Ingefær- og hvitløksuppe

suppe.jpg

Styrkende varme drikker, og supper er alltid en god ide når halsen er sår og kroppen i ulage. Oppskriften under har ingredienser som har blitt benyttet for å bekjempe influensa, forkjølelse, overflødig slim og bihulebetennelse i uminnelige tider. Suppen er «hot» og smakfull, og jeg kan love at du vil fornemme helse i hver munnfull du svelger.

Studier har vist at hvitløk og ingefær har antibakterielle- antivirale samt soppdrepende egenskaper i tillegg til å være potente antioksidanter, og vår historie forteller oss hvordan de er blitt brukt til å kurere forkjølelse, fordøyelsesplager, kvalme og oppkast mm.

Denne herlige suppen vil altså bidra med å styrke ditt immunforsvar samt lindre ubehagelige symptomer.

 

4 porsjoner

Dette trenger du:

1 middels stor løk, hakket

Ca. 2 ss ingefær, revet

7-8 fedd hvitløk, finhakket

7-8 dl kyllingkraft

eller grønnsakskraft 

2 middels store gulrøtter, skrelt og delt i små terninger

Ca 1/3 - kålrot, skrelt og delt i terninger

1 chili, rød finhakket

2-3 ss olivenolje, ekstra jomfru

1 bunt bladpersille, hakket

Havsalt eller Himalayasalt

Pepper, nykvernet

 

Slik gjør du:

  1. Varm opp oljen i en stor gryte og tilsett finhakket løk, hvitløk og ingefær. La det surre på lav varme i ca. 10 minutter.

  2. Bland så inn biter av gulrot- og kålrot. La surre i 2-3 minutter.

  3. Tilsett kraften og kok opp. La det småkoke til alle ingrediensene er myknet, ca. 15 minutter.

  4. Tilsett så hakket chili og la det småkoke noen minutter til.

  5. Bruk så en stavmikser og kjør suppen til helt glatt.

  6. Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.

    For en rundere suppe kan du tilsette litt melk (kokos- ku- eller soyamelk)

Vel bekomme!

Hilsen Anna

 

Ernæringsfysiolog for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingewardo.no

95225959