top of page

Kamskjell med sitrus og ingefærsaus

Seared kamskjell

Kamskjell forbinder vi gjerne med lekker selskapsmat, og når tilberedt riktig smaker de himmelsk. Kamskjell er en god kilde til protein og viktige næringsstoffer som vitamin B12, vitamin D, Selen, jod, magnesium og kalium. Kamskjell er også i seg selv en kalorifattig matvare.

Selv om ferske alltid er best, er frosne kamskjell også helt ok, og akkurat like næringsrike.

Som forrett, ca 3-4 porsjoner

 

Du trenger:

Ca 600-700 g kamskjell

Avokadoolje, ca 3 ss

Saft fra 1 appelsin, pluss revet skall (sest)

Saft fra 1 sitron

1 ss fersk ingefær, finrevet

2 ss smør, eller klarnet smør (Ghee)

Havsalt

Frisk timian

 

Slik gjør du:

 

  1. Tørk kamskjellene tørre med kjøkkenpapir, og dryss over havsalt.

  2. Varm opp oljen i en stekepanne til middels/høy varme. Legg kamskjellene i pannen og stek i omtrent halvannet til to minutter på hver side. Ta kamskjellene ut av den varme pannen over på en tallerken.

  3. Reduser varmen til middels og tilsett appelsin- og sitronsaft, appelsinskall, revet ingefær og smør i pannen. Visp sausen sammen i pannen til den småkoker, og legg deretter kamskjellene tilbake i pannen. Bruk en skje og hell saus over alle kamskjellene

  4. Anrett kamskjellene på tallerken, drypp over saus og pynt med timian

 

 

*Avokadoolje foretrekkes fremfor olivenolje i denne oppskriften, fordi den varmes opp til nesten røkepunktet. Avokadoolje er mer stabil ved høye temperaturer.

*Kamskjell er alltid best litt underkokt i stedet for overkokt. Husk at «kokingen» fortsetter litt etter at de er fjernet fra varmen.

Kost-Terapi Anna Ingwardo

www.annaingwardo.no

bottom of page