Nøttebunn med bringebærtopp
Dette er en herlig, søt og syrlig kake. Lavglykemisk, rik på protein og sunt fett samt antioksidanter.
Kos deg med god samvittighet!
Nøttebunn:
100 g Sukrin-melis, eller kokossukker
150 g hasselnøtter eller mandler
4 stk. eggehvite
Bringebærtopp:
Ca 250 g friske bringebær
1 ss kokossukker
Slik gjør du:
-
Ha mandler/nøtter i en foodprosessor og kjør til de er malt. Det kan godt være med noen grove biter. Bland melis og malte mandler/nøtter.
-
Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk til de er helt stive.
-
Vend forsiktig mandel/nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene.
-
Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm) og bre røren i et jevnt lag ut i formen.
-
Stek bunnen midt i forvarmet ovn på 160 °C i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen helt.
-
Bruk ca 1/3 av bærene som du rører til syltetøy sammen med kokossukker. Sett kjølig ca 1 time.
-
Spre syltetøy jevnt over nøttebunnen.
-
Dander så resten av bærene tett sammen over hele kaken. Sett kaldt inntil den skal spises.
-
Server med et dryss Sukrin melis.
Kost-Terapi Anna Ingwardo