
Proteinbrød
Hjemmelagede proteinbrød som smaker deilig, og er veldig enkelt å lage. Supert brød til hverdagsmaten. Frokost, matpakke eller som tilbehør. Rikt på protein og sunt fett, og med lite karbohydrat (KH)
Dette trenger du:
4 stk egg
½ beger Kesam
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
1 ss fiberhusk
3 ss chiafrø
3 ss gresskarkjerner
100 g solsikkekjerner
3 ss olje
½ ts salt
Slik gjør du:
-
Pisk eggene lett og bland inn Kesam og olje.
-
Tilsett de tørre ingrediensene.
Deigen skal ha en grøtet konsistens. -
Ha i bakepapir i en vanlig brødform (ca. 1 liters form) og stek brødet i 180 grader i 55 minutter. Brødet er holdbart i kjøleskapet i minst 1 uke. Tips! Skiv opp brødet og frys det. På den måten stopper du klokken, og har ferskt brød på en to tre.
Næringsinnhold per 100 g: Kcal 265, Protein 14 g, Fett 20 g, KH 5,4 g, Fiber 7,2 g
Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for
Kost-Terapi Anna Ingwardo
95225959