rustikk Loaf

Proteinbrød

Hjemmelagede proteinbrød som smaker deilig, og er veldig enkelt å lage. Supert brød til hverdagsmaten. Frokost, matpakke eller som tilbehør. Rikt på protein og sunt fett, og med lite karbohydrat (KH)

Dette trenger du:

4 stk egg

½ beger Kesam

1.5 ss bakepulver

4 ss linfrø

1 ss fiberhusk

3 ss chiafrø

3 ss gresskarkjerner

100 g solsikkekjerner

3 ss olje

½ ts salt

 

Slik gjør du:

  1. Pisk eggene lett og bland inn Kesam og olje.

  2. Tilsett de tørre ingrediensene. 
    Deigen skal ha en grøtet konsistens.

  3. Ha i bakepapir i en vanlig brødform (ca. 1 liters form) og stek brødet i 180 grader i 55 minutter. Brødet er holdbart i kjøleskapet i minst 1 uke. Tips! Skiv opp brødet og frys det. På den måten stopper du klokken, og har ferskt brød på en to tre.

 

Næringsinnhold per 100 g: Kcal 265, Protein 14 g, Fett 20 g, KH 5,4 g, Fiber 7,2 g

Ernæringsfysiolog Anna Ingwardo for

Kost-Terapi Anna Ingwardo

anna@annaingwardo.no

95225959