"Spagetti Alfredo" med kremet blomkål
"Spagetti Alfredo" med fresh squash som alternativ til hvetepasta. Smaker fantastisk!
Vegetar, glutenfri og lavglykemisk. 2 porsjoner.
4 squash, strimlet
*Grønnsak strimler (finner du i kjøkkebutikker)
1 neve spinatblader
1/2 ts salt (Himalayasalt)
1 ss olivenolje
Saus:
Et mellomstort blomkålhode
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
2 fedd hvitløk, raspet
2 - sjalottløk, finhakket
1 og en halv dl matfløte
(gjerne plantefløte)
2 ss Parmesan ost, revet
(evt næringsgjær)
Ca 1/2 ts salt
Pepper, nykvernet
1 ts gurkemeie, krydder
1 ts persille, tørket
1 ts basilikum, tørket
Til servering:
3-4 ss Parmesan (evt næringsgjær)
Basilikum, frisk finhakket
Slik gjør du:
-
Vask og del blomkål i buketter. Kok i vann i ca 6-7 minutter til møre. La blomkålen renne av og sett til side. Spar litt av kokekraften.
-
Bruk en liten panne og surr sjalottløk og hvitløk på middels varme i 2 ss olivenolje i ca 4-5 minutter til det blir mykt men ikkje brunt.
-
Bruk en blender eller en kjøkkenmaskin. Ha i blomkål, surret løk- og hvitløk, fløten, parmesan (næringsgjær), salt/pepper, gurkemeie og tørkede urter og kjør til en glatt saus. Blir den for tykk tilsettes litt av blomkålkraften.
-
Varm opp en panne med resten av oljen, tilsett strimlet squash, 1 klype salt og la det surre på middels til lav varme i 3-4 minutter til det får en pastalignende konsistens. Tilsett frisk spinat de siste 2 minuttene. Vend det i oljen med jevne mellomrom.
-
Fordel squashspagetti på to tallerkener og topp det med Alfredo-sausen. Sever med revet parmesan (næringsgjær) og frisk hakket basilikum.
Kost-Terapi Anna Ingwardo