"Spagetti Alfredo" med kremet blomkål

Skjermbilde 2022-01-07 140732.png

"Spagetti Alfredo" med fresh squash som alternativ til hvetepasta. Smaker fantastisk!

Vegetar, glutenfri og lavglykemisk. 2 porsjoner.

 

4 squash, strimlet

*Grønnsak strimler (finner du i kjøkkebutikker)
1 neve spinatblader
1/2 ts salt (Himalayasalt)
1 ss olivenolje

 

Saus: 
Et mellomstort blomkålhode
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
2 fedd hvitløk, raspet
2 - sjalottløk, finhakket
1 og en halv dl matfløte
(gjerne plantefløte) 
2 ss Parmesan ost, revet

(evt næringsgjær)
Ca 1/2 ts salt 
Pepper, nykvernet
1 ts gurkemeie, krydder
1 ts persille, tørket
1 ts basilikum, tørket

Til servering:

3-4 ss Parmesan (evt næringsgjær)
Basilikum, frisk finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Vask og del blomkål i buketter. Kok i vann i ca 6-7 minutter til møre. La blomkålen renne av og sett til side. Spar litt av kokekraften.

  2. Bruk en liten panne og surr sjalottløk og hvitløk på middels varme i 2 ss olivenolje i ca 4-5 minutter til det blir mykt men ikkje brunt.

  3. Bruk en blender eller en kjøkkenmaskin. Ha i blomkål, surret løk- og hvitløk, fløten, parmesan (næringsgjær), salt/pepper, gurkemeie og tørkede urter og kjør til en glatt saus. Blir den for tykk tilsettes litt av blomkålkraften.

  4. Varm opp en panne med resten av oljen, tilsett strimlet squash, 1 klype salt og la det surre på middels til lav varme i 3-4 minutter til det får en pastalignende konsistens. Tilsett frisk spinat de siste 2 minuttene. Vend det i oljen med jevne mellomrom.

  5. Fordel squashspagetti på to tallerkener og topp det med Alfredo-sausen. Sever med revet parmesan (næringsgjær) og frisk hakket basilikum.

 

Kost-Terapi Anna Ingwardo

Ernæringsfysiolog

anna@annaingwardo.no