Grønnsak- og oliven tapenade
Det perfekte tilbehør til et bord fylt med tapas eller småretter.
Proppfull av næring og smak.
Anbefales!
Du trenger:
1 rød løk, delt i båter
1 gul paprika, delt i båter
1 grønn paprika, delt i båter
5-6 fedd hvitløk, skrelt
2 rød chili, delt i to på langs
2 tomater, delt i to
Saft fra ½ sitron og 1 lime
Ca 2-3 ss olivenolje
35 g pinjekjerner, tørr-ristet i panne
20 kalamata oliven (rød-brune)
1 bunt frisk bladpersille
1 bunt frisk oregano
Salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
-
Varm opp ovnen til 180C
-
Del opp grønnsakene i passe biter og vend de i ca 1 ss olivenolje og et par klyper salt.
-
Dander grønnsakene på bakepapirkledd stekebrett. Bakes midt i ovnen i ca 20-25 min.
-
Avkjøl grønnsakene i noen minutter.
-
Ha alle ingredienser i en blender og kjør til en jevn masse
-
Server som dipp eller som "spread" på knekkebrød.
Kost-Terapi Anna Ingwardo